Plăcintă turnată cu mere: Rețeta delicioasă a bunicii, cu aluat pufos

de: BZI.ro
14:00, 19 nov. 2021

Pentru că merele se găsesc pe tot parcursul anului, ne-am gândit să vă propunem o rețetă de plăcintă turnată cu mere, extrem de delicioasă. Se prepară ușor și are un gust divin.

Ne aflăm în sezonul rece și tot ce ne dorim este să stăm în casă, la căldură. De aceea, nu ar fi mai bine să ne încălzim corpul și sufletul cu o plăcintă cu mere, cu aluat pufos, care să ni se topească în gură? Noi credem că da! Ca să nu mai lungim vorba, pentru astăzi v-am pregătit o rețetă gustoasă și ușor de pregătit. Aveți nevoie de câteva ingrediente, de puțin timp liber și de voie bună. Spor la gătit!

Plăcinta cu mere este economică și ușor de preparat.

Plăcintă turnată cu mere: Ingrediente și mod de preparare

Rețeta de astăzi poate fi făcută atât cu mere, cât și cu brânză sau dovleac. Plăcinta va avea un aluat pufos, ca la chec, însoțită de o umplutură generoasă și un miros deosebit de scorțișoară. Prepararea ei nu durează mult, iar toți membrii familiei o vor adora.

Ingrediente

Pentru această rețetă, aveți nevoie de: pentru aluat – patru ouă, 250 grame de zahăr, 180 mililitri de ulei, 230 mililitri de lapte, 400 grame de făină, două lingurițe de praf de copt, un praf de sare; pentru umplutură – un kilogram jumătate de mere, 6-7 linguri de zahăr și o linguriță de scorțișoară; pentru decor – zahăr pudră cu vanilie. Ar fi bine să aveți o tavă cu dimensiunile de 20 cm ×30 de centimetri.

Mod de preparare pentru plăcinta turnată cu mere

Primul pas este să curățați merele de coajă și să le dați prin răzătoare, folosind găurile cele mai mari. Apoi, puneți-le într-o cratiță, pe foc, împreună cu zahărul. Peste ele puneți și scorțișoara. După ce s-au înmuiat merele, iar zahărul s-a topit, luați-le de pe foc și lăsați-le la răcit.

Între timp, treceți la prepararea aluatului. Puneți ouăle într-un bol și amestecați-le cu zahărul și sarea, până devin cremoase. Treptat, adăugați și uleiul și amestecați până se creează o compoziție omogenă

Puneți și făina, amestecată cu praful de copt, alternând-o cu laptele. În acest fel, evitați formarea cocoloașelor. Amestecați cu ajutorul unui mixer, până obțineți un aluat care curge din lingură, dar care să fie mai gros decât cel al clătitelor.

Acum, tapetați tava cu hârtie de copt și puneți jumătate din aluatul obținut. Nivelați bine și introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius, pentru aproximativ 10 minute. Dacă nu aveți un aragaz electric, aveți grijă ca focul să fie mediu.

După ce a trecut timpul menționat, scoateți tava din cuptor, iar peste aluat puneți amestecul de mere. Nivelați bine acest strat, după care puneți cealaltă jumătate de aluat. Nivelați cât este posibil, dar fără a deranja stratul de mere. Băgați plăcinta la cuptor și lasați-o la rumenit pentru 35 de minute.

Odată scoasă din cuptor, o puteți pudra cu zahăr, după care o lăsați la răcit. Este o plăcintă extrem de bună, cu un gust deosibit.

Poftă bună!

Atât cei mari, cât și cei mici vor adora acest preparat culinar.