Plăcintă cu urdă dulce. Ideală de servit la mesele de sărbătoare

de: BZI.ro
09:09, 07 feb. 2024

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cea mai bună plăcintă cu urdă dulce. Aceasta este savuroasă, se face cu un aluat pufos și aromat, iar umplutura trebuie să fie fină și gustoasă. Plăcinta cu urdă dulce se face rapid, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Această plăcintă este ideală de servit la mesele de sărbătoare.

Plăcintă cu urdă dulce

Când vine vorba de gustoasele plăcinte de casă, rețetele sunt inedite, rafinate și pot fi adaptate după gust și preferințe Pentru iubitorii de delicii făcute ca în vremea de odinioară, ideală este plăcinta cu urdă dulce.

Plăcinta cu urdă este gustoasă, pufoasă și se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Aceste plăcinte merg de minune la mesele de sărbătoare în familie, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu un preparat tradițional.

La fel de bine putem face și o plăcintă cu brânză de vaci, cu carne tocată, cu varză murată tocată sau cu dulceață. Rețetele sunt diverse și la îndemâna oricui. Dacă vrem să readucem la masă aromele bucatelor din vremea copilăriei, putem pregăti pentru cei dragi niște plăcinte cu urdă dulce. Pentru a obține niște plăcinte pufoase, trebuie să facem mai întâi un aluat aerat. Pentru a pregăti un aluat fraged simplu vom avea nevoie de 1 kg de făină, 30 g de drojdie proaspătă, 2 pahare de apă, 3 linguri de ulei, 3 linguri de zahăr și sare. Aluatul va fi perfect pentru niște plăcinte, prăjituri și fursecuri de casă delicioase. Aluatul poate fi făcut simplu, cu ulei, cu untură, cu borș sau cu apă minerală.

Rețeta celor mai bune plăcinte de casă

Pentru o tavă cu plăcintă gustoasă cu urdă dulce vom avea nevoie de 600 g de făină, 1 ou, 1 pliculeț de praf de copt, 1 pliculeț de zahăr vanilat, 10 linguri de ulei, 2 linguri de zahăr și 1 pahar cu apă, ingrediente necesare pentru aluat. Pentru umplutură vom folosi 400 g de urdă dulce, 150 g de zahăr, 100 g de stafide și 1 ou.

Într-un bol mare se pune făina apoi se adaugă oul, praful de copt, zahărul vanilat, uleiul, zahărul și paharul cu apă. Se amestecă foarte bine apoi se frământă aluatul. Când este gata, se lasă aluatul la dospit apoi se pregătește umplutura. Se amestecă într-un bol mare toate ingredientele pentru umplutură. După aceea aluatul se împarte în două bucăți egale și se întinde fiecare bucată pentru a obține câte o foaie de aluat. Prima foaie de aluat se pune într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt.

Se toarnă umplutura de urdă cu stafide și se pune a doua foaie de aluat. Se pune plăcinta la cuptor până se rumenește ușor. Când este gata, se scoate plăcinta din cuptor și se lasă la răcit apoi se porționează pentru a fi servită.

Plăcinta cu urdă se face după rețeta bunicii, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Acest deliciu culinar merge de minune la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne bucurăm de savoarea unui preparat tradițional.