Plachie de macrou cu sos de roșii și usturoi. Rețetă savuroasă, ca la mama acasă

de: BZI.ro
13:52, 13 iul. 2022

O porție de plachie de macrou cu mămăliguță caldă este visul oricărui iubitor de pește. Iată o rețetă savuroasă, ca la mama acasă, care se prepară ușor și cu puține ingrediente.

Macroul este un pește care se găsește în apropierea zonelor de coastă și care are multiple beneficii pentru sănătate. Este bogat în acizi grași Omega-3, vitamina B12, seleniu, cupru, fosfor, magneziu și fier. De asemenea, macroul conține cantități mai mici de vitamina A, potasiu, zinc și sodiu. O porție de 100 de grame de macrou conține 21 de grame de proteine, reprezentând aproximativ 40% din doza zilnică necesară.

Gătit corect, macroul vă poate oferi cele mai bune vitamine și minerale, esențiale pentru menținerea sănătății întregului organism!

Dacă vă plac rețetele cu pește, încercați și friptura de pește la cuptor, pasta de pește proaspăt sau macroul la cuptor cu lămâie.

Gătit corect, macroul vă poate oferi cele mai bune vitamine și minerale, esențiale pentru menținerea sănătății întregului organism!

Plachie de macrou cu sos de roșii și usturoi. Pașii esențiali pentru o rețetă delicioasă

Dacă vreți să preparați o plachie de macrou ca la carte, aveți nevoie de: cinci bucăți mai mici de macrou (15 centimetri), trei ardei grași, două cepe, cinci căței de usturoi, condimente speciale pentru pește (piper, sare, coriandru, cimbru, turmeric), ulei de măsline extra-virgin și 200 de mililitri de suc de roșii (ideale sunt roșiile cuburi în suc).

Haideți să trecem la prepararea celui mai bun pește cu roșii și usturoi!

Pentru început, curățați peștele (scoateți mațele, tăiați capul), spălați-l bine și așezați-l într-o tavă lată pentru cuptor. Ungeți-l, apoi, cu ulei și presărați condimentele. Lăsați-l câteva minute, cât să se întrepătrundă aromele, după care introduceți tava cu peștele la cuptor pentru zece minute.

Între timp, pregătiți legumele. Curățați ceapa și tăiați-o solzișori, iar ardeii felii. Puneți legumele tăiate peste peștele din tavă, adăugați și sucul de roșii și lăsați totul la cuptor încă 20 de minute. În final, adăugați, peste pește, usturoiul curățat și pisat (sau tocat mărunt).

Puteți servi plachia de macrou cu mămăliguță caldă.

Poftă bună!

Dacă vreți să preparați o plachie de macrou ca la carte, aveți nevoie de: cinci bucăți mai mici de macrou (15 centimetri), trei ardei grași, două cepe, cinci căței de usturoi, condimente speciale pentru pește (piper, sare, coriandru, cimbru, turmeric), ulei de măsline extra-virgin și 200 de mililitri de suc de roșii (ideale sunt roșiile cuburi în suc).

Beneficiile consumului de macrou

Macroul îngrijește pielea și părul, îmbunătățește cogniția și imunitatea, stimulează metabolismul și nu numai.

Îngrijește pielea

Deoarece conține acizi grași Omega-3 și seleniu, peștele macrou contribuie la îngrijirea pielii. Aceste substanțe reduc stresul oxidativ și limitează efectele radicalilor liberi, care sunt produsele secundare naturale ale metabolismului celular.

Îngrijește părul

Macroul conține proteine, fier, zinc și acizi grași Omega-3, toate folositoare pentru sănătatea părului. Consumul de pește reduce afecțiunile scalpului, cum ar fi mătreața.

Îmbunătățește cogniția

Macroul îmbunătățește funcția cognitivă, iar persoanele care îl consumă prezintă un risc mai mic de boală neurodegenerativă.

Îmbunătățește imunitatea

Macroul conține coenzima Q10, element ce previne infecțiile și întărește apărarea organismului împotriva stresului oxidativ.

Stimulează metabolismul

Consumul de macrou stimulează metabolismul, ceea ce înseamnă că este ideal pentru pierderea în greutate. Deși are un nivel ridicat de calorii, acest pește este bogat în proteine, fapt ce ajută prevenirea supraalimentării.