Pizza de casă cu blat pufos. Rețeta cu care vei obține un adevărat deliciu
Dacă vrem să pregătim o mâncare gustoasă și sățioasă, putem face o pizza de casă cu blat pufos. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Dacă ținem cont de câteva trucuri, la final vom obține o pizza pufoasă și aromată. Iată rețeta cu care vei obține un adevărat deliciu.
Pizza de casă cu blat pufos
Când vine vorba de gustoasa pizza făcută acasă, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Putem face o pizza cu carne de pui, cu măsline, boabe de porumb, ceapă și ciuperci, dar la fel de bine putem pregăti și o pizza de post cu legume și verdețuri.
O pizza de casă cu blat pufos se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat. Pe lângă delicioasa pizza, putem pregăti pentru cei de la masă și o friptură de porc în sos de vin. Aceasta este ideală de servit la mesele festive alături de alte bucate alese.
La fel de bine putem face și câteva porții de cartofi cu carne tocată la cuptor. Acestea merg de minune la orice masă și la orice ocazie. Savurosul preparat culinar necesită mai mult timp de gătire, dar rezultatul va fi peste măsura așteptărilor. Pizza de casă făcută cu blat pufos se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.
Rețeta cu care vei obține un preparat savuros
Pentru delicioasa pizza de casă cu blat pufos vom avea nevoie de 500 g de făină, 7 g de drojdie, 2 linguri de ulei de măsline, 1 linguriță de sare, 1 linguriță de zahăr și 300 ml de apă călduță, ingrediente necesare pentru blat. Vom folosi și 6 linguri de ketchup dulce, 250 g de felii de salam, 150 g de ciuperci, 1 ardei gras, 150 g de boabe de porumb, 250 g de mozzarella și 1 linguriță de busuioc uscat.
Mai întâi se dizolvă drojdia și zahărul într-un pahar cu 100 ml de apă călduță. Se pune și o lingură de făină apoi se lasă drojdia la activat. Separat, se pune făina într-un vas apoi se face o gaură în mijloc. Se toarnă maiaua împreună cu 2 linguri de ulei apoi se adaugă apa.
Se amestecă toate ingredientele apoi se începe frământarea aluatului. Se lasă aluatul la dospit timp de 30 de minute. Se împarte aluatul în 3 bucăți, iar fiecare bilă de aluat se întinde sub formă de cerc. Astfel, se vor obține trei pizza.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt apoi se așază aluatul. Fiecare cerc de aluat se unge cu 2 lingurițe de ketcup. Peste ketchup se așază feliile de salam, ardeiul tocat, boabele de porumb, ciupercile feliate. La final, se adaugă busuiocul și mozzarella. Se încălzește cuptorul apoi se pune pizza la copt timp de 30 de minute. Când pizza este gata se scoate din cuptor și se servește caldă.
Pizza de casă făcută cu blat pufos este ideală de servit la orice masă și la orice ocazie. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta clasică, succesul culinar va fi garantat și vom obține un adevărat deliciu.