Piesa de teatru „Gunoierul” va avea premiera, la Ateneul Național Iași, pe 1 mai

de: BZI.ro
00:01, 23 apr. 2022

Duminică, 1 mai 2022, la Ateneul Național din Iași va avea loc premiera spectacolului „Gunoierul”. Acesta este un spectacol în regie colectivă, scris de Mimi Brănescu, care va fi jucat de actorii Teodor Corban, Constantin Pușcașu, Anne Marie Chertic și Cosmin Maxim. Deși spectacolul este unul destul de scurt, acesta concentrează foarte multe idei și îi îndemnă pe spectatori la numeroase reflexii pe tema unor probleme de care, vrem nu vrem, cu toții ne lovim la un moment dat în viață.

Dacă perioada ce precede Sărbătorile de Paști este dedicată, la Cinema Ateneu, filmelor cu tematică religioasă, de introspecție, în săptămâna de după Paști, echipa Ateneului pregătește ceva interesant și spectaculos. Pe toată perioada Sfintelor Paști, ieșenii pot vizita colecția „Mica Pinacotecă din Jassy”, ce cuprinde peste 100 de opere de artă, lucrări ale unor artiști celebri, expuse în foaierul Ateneului.

Deși traversăm o perioadă a scumpirilor, Ateneul Național practică încă cele mai mici prețuri de pe piața culturală ieșeană

Piesa de teatru „Gunoierul”, o satiră despre eternul subiect al geloziei

Ateneul Național Iași aduce în atenția ieșenilor un spectacol unic: „Gunoierul”, piesa de teatru scrisă de actorul, scenaristul și dramaturgul Mimi Brănescu, cel care a scris și scenariul serialului „Las Fierbinți”

Ateneul Național Iași aduce în atenția ieșenilor un spectacol unic: „Gunoierul”, piesa de teatru scrisă de actorul, scenaristul și dramaturgul Mimi Brănescu, cel care a scris și scenariul serialului „Las Fierbinți”. „Gunoierul” este o satiră despre eternul subiect al geloziei, văzut prin ochii celor două personaje principale. Un gunoier scoate la lumină secretele,  aparent bine ascunse, ale vieții oamenilor, „citind” din resturile menajere pe care aceștia le aruncă.

Teodor Corban și Constantin Pușcașu, cei doi actori din rolurile principale și regizorii piesei, afirmă că e o piesă-metaforă plină de sevă, care, deși scurtă, concentrează foarte multe idei, îndeamnă la meditație pe marginea unor probleme serioase de viață, totul oferit sub masca unui umor de bună calitate.

„Cu siguranță, calitatea manifestărilor culturale este principalul factor de decizie în alegerea unui produs cultural. Investind în calitatea evenimentelor, trezim interesul publicului pentru cultură. De asemenea, credem că diversitatea și multiplele posibilități de alegere sunt un atu în atragerea publicului. Ateneul Național din Iași îmbină sub aceeași cupolă artele vizuale, cinematografia, teatrul, activitățile pentru copii, cursuri și multe alte elemente ale domeniilor culturale”, a declarat reprezentantul departamentului PR de la Ateneul Național, Delia Roșu.

Ateneul Național din Iași îmbină sub aceeași cupolă artele vizuale, cinematografia, teatrul, activitățile pentru copii, cursuri și multe alte elemente ale domeniilor culturale

Delia Roșu: „Într-o perioadă a scumpirilor, Ateneul Național din Iași practică cele mai mici prețuri din piața culturală ieșeană”

Dacă perioada ce precede Sărbătorile de Paști este dedicată, la Cinema Ateneu, filmelor cu tematică religioasă, de introspecție, în săptămâna de după Paști, echipa Ateneului pregătește ceva interesant și spectaculos

Sărbătorile Pascale reprezintă, pentru români, o perioadă încărcată de spiritualitate, clipe prețioase petrecute alături de cei dragi, dar și momente dedicate relaxării. Pentru echipa Ateneului, Paștele vine ca o scurtă pauză de reîncărcare cu energie, care va  genera noi și felurite posibilități pentru public de petrecere a timpului liber, de culturalizare și, de ce nu, de divertisment. Ateneul Național Iași le pregătește ieșenilor ceva special în această perioadă din an, o nouă premieră de teatru: „Gunoierul” de Mimi Brănescu.

Deși traversăm o perioadă a scumpirilor, Ateneul Național practică încă cele mai mici prețuri de pe piața culturală ieșeană. Delia Roșu este de părere că pe lângă prețurile scăzute, un atuu al Ateneului Iași este și diversitatea evenimentelor cu care își încântă oaspeții.

„Prețul produsului cultural este cu atât mai important în vremurile noastre. Într-o perioadă a scumpirilor, Ateneul Național din Iași practică cele mai mici prețuri din piața culturală ieșeană. Credem că diversitatea și multiplele posibilități de alegere sunt un atu în atragerea publicului. Ateneul Național din Iași îmbină sub aceeași cupolă artele vizuale, cinematografia, teatrul, activitățile pentru copii, cursuri și multe alte elemente ale domeniilor culturale”, a menționat Delia Roșu.