Piept de pui la grătar – calorii. Ce ingrediente să folosești pentru a pregăti un fel de mâncare sănătos
Multe persoane se întreabă dacă pot consuma piept de pui la grătar în dietă și câte calorii are felul de mâncare. Puiul este cel mai popular tip de carne. Este rapid și ușor de gătit, bogat în proteine și cu un conținut scăzut de grăsimi. Dar nu toate părțile de pui au aceeași valoare nutritivă. Dacă sunteți la dietă, ar putea fi de ajutor să știți care sunt cele mai bune părți ale puiului și cât de mult mai nutritive sunt celelalte părți.
Bucățile de pui au valori calorice diferite. De asemenea, metodele de gătire afectează valoarea calorică a cărnii de pasăre. Puiul este considerat cel mai versatil produs din carne. Este ușor să găsești preparate gustoase cu el în orice meniu de restaurant, ca să nu mai vorbim de preparatele gătite acasă. În plus, diferite părți de pui sunt vândute în magazine pentru prepararea primului și celui de-al doilea fel de mâncare, precum și pentru gustări.
Piept de pui la grătar – calorii. Cantitatea de proteine conținute în acesta
Știți că părțile de pui au o valoare nutritivă diferită și mai ales un conținut diferit de grăsimi. Dacă vă urmăriți aportul zilnic de calorii, ar trebui să cunoașteți acest indice pentru diferitele bucăți de pui. Apoi, puteți calcula valoarea nutritivă aproximativă a unui fel de mâncare de pui, chiar dacă nu l-ați gătit dumneavoastră.
Pieptul de pui este cea mai utilizată parte a puiului. Fileurile de piept sunt bogate în proteine și sărace în grăsimi și reprezintă o opțiune excelentă pentru dietă. Un piept de pui gătit, fără piele sau oase, cântărește aproximativ 170 de grame și are aproximativ această valoare nutritivă: calorii – 284, proteine 53,4 grame, carbohidrați 0 grame și grăsimi, 6,2 grame.
O porție de 100 de grame de piept de pui conține 165 de calorii, 31 de grame de proteine și 3,6 grame de grăsimi. Acest lucru înseamnă că aproximativ 80% din piept este reprezentat de proteine și doar 20% de grăsimi.
Rețineți că această valoare de calorii se aplică doar pieptului de pui simplu, fără alte ingrediente adăugate. Gătitul puiului în ulei sau adăugarea de marinate și sosuri va crește totalul de calorii, carbohidrați și grăsimi.
Cum influențează modul de gătire și ingredientele folosite cantitatea de calorii a felului de mâncare?
Rețeta de gătire a puiului afectează, de asemenea, valoarea nutritivă a acestuia. Bineînțeles, carnea de pui în sine este relativ săracă în grăsimi și calorii în comparație cu alte tipuri de carne. Dar, odată ce începeți să adăugați ulei, sos sau pane la pui, numărul de calorii este menit să crească.
De exemplu, o coapsă de pui gătită fără piele sau oase de o greutate de 50 de grame are 109 calorii și 5,7 grame de grăsime. Dar aceeași coapsă prăjită are 144 de calorii și 8,6 grame de grăsime. O coapsă de pui prăjită în făină are valori și mai mari, 162 de calorii și 9,3 grame de grăsime.
Același lucru este valabil și pentru aripioare nu doar pentru piept de pui la grătar pentru care deja cunoașteți numărul de calorii. O aripă de pui dezosată în cantitate de20 de grame are 43 de calorii și 1,7 grame de grăsime. Dar o aripă glazurată în sos barbecue are 61 de calorii și 3,7 grame de grăsime. O aripă de pui prăjită și înmuiată în făină are deja aceste valori: 61 de calorii și 4,2 grame de grăsime.