Prima pagină » Actualitate » Petru Movilă, președintele PMP Iași: Guvernul României trebuie să stabilească clar ce se întâmpla cu facturile românilor
Petru Movilă, președintele PMP Iași: Guvernul României trebuie să stabilească clar ce se întâmpla cu facturile românilor

Petru Movilă, președintele PMP Iași: Guvernul României trebuie să stabilească clar ce se întâmpla cu facturile românilor

31 ian. 2022, 08:07,
în Actualitate

Președintele PMP Iași, Petru Movilă scrie într-o postare publicată pe o reţea de socializare despre facturile românilor şi despre faptul că Guvernul României este obligat să spună ce se întâmpla cu acestea:

Este absolut obligatoriu ca Guvernul României, prim-ministrul, ministrul de finanțe și ministrul energiei să stabilească foarte clar ce se întâmplă cu facturile marite la gaz și energie pentru cetățeni, pentru consumatori în general și care este soluția prin care statul va susține diferența de preț pentru ca populația să poată plăti aceste facturi.
Este foarte important de stabilit dacă facturile se recalculează în totalitate, indiferent de tipul de consumator, sau oamenii trebuie să facă cereri de recalculare.
Din punctul meu de vedere, trebuie stabilită o regulă clară prin care facturile mărite să fie recalculate de cei care le-au emis și populația să știe timpul în care aceste facturi sunt recalculate, dacă în această perioadă trebuie să plătească facturile sau nu și să aștepte recalcularea lor pentru a se emite o nouă factură la prețul corect.
Aceste lucruri trebuie clarificate pentru că în media, în spațiul public și în mediul politic, apar informații contradictorii, iar oamenii nu știu ce să înțeleagă.
Deci, trebuie stabilită procedura instituțională: dacă se reclaculează facturile fără ca oamenii să facă solicitări în acest sens, dacă se fac cereri de recalculare, dacă oamenii trebuie sau nu să plătească așteptând recalcularea.
Aceste lucruri trebuie rezolvate într-un timp cât mai scurt: și procedura, dar și modul în care se calculează corect prețul, conform consumului, și nu conform înțelegerilor între producătorii și distribuitorii de energie. a conchis Petru Movilă, președintele PMP Iași

 

 

 

Comments are closed.

`
`