Prima pagină » Actualitate » Petru Movilă, președintele PMP Iași: Doar un pas până la începerea lucrărilor la Spitalul Regional de Urgenţă Iași
Petru Movilă, președintele PMP Iași: Doar un pas până la începerea lucrărilor la Spitalul Regional de Urgenţă Iași

Petru Movilă, președintele PMP Iași: Doar un pas până la începerea lucrărilor la Spitalul Regional de Urgenţă Iași

30 ian. 2024, 14:00,
în Actualitate

Petru Movilă, președintele PMP Iași scrie, într-o postare publicată pe o rețea de socializare faptul că Spitalul Regional de Urgență este un vis ce se va împlini în curând. City managerul dezvăluie că în cadrul unei ședințe desfășurate luni, 29 ianuarie, a fost verificat stadiul de implementare a SRU:

” Ieri a avut loc o nouă şedinţă organizatorică pentru verificarea stadiului de implementare a Spitalului Regional de Urgenţă (SRU), cu toate părţile implicate – municipalitate, partenerii privaţi, reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi firma care a câştigat contractul de executare al primei etape privind pregătirea terenului necesar pentru construcţia spitalului, care implică excavarea a peste 450.000 de metri cubi de pământ.
Este un efort comun, un efort considerabil pentru începerea lucrărilor la cel mare spital din Regiunea de NE. Din fericire, lucrurile au intrat pe un făgaș normal și în cel mai scurt timp vom vedea și prima lucrare demarată.
Noul spital va avea 850 de paturi, 20 de săli de operație și aproximativ 3.000 de angajați. Activitatea sa o va înlocui pe cea a Spitalului „Sf. Spiridon”. Estimările de la acest moment arată că SRU va gestiona, doar în primul an de funcționare, peste 47.500 de internări continue şi peste 100.000 de urgenţe.” a explicat Petru Movilă, președintele PMP Iași.

 

Comments are closed.