Prima pagină » Local » Petru Movilă, președintele PMP Iași: „De proiectele de autostradă ale Moldovei nu mai vorbeşte nimeni”
Petru Movilă, președintele PMP Iași: „De proiectele de autostradă ale Moldovei nu mai vorbeşte nimeni”

Petru Movilă, președintele PMP Iași: „De proiectele de autostradă ale Moldovei nu mai vorbeşte nimeni”

11 mart. 2021, 22:15,
în Local

Miercuri, 10 martie 2021, Petru Movilă, președintele PMP Iași, a criticat modul în care guvernanții au ignorat, de-a lungul timpului, atât Masterplanul de transport (MPGT), cât și Planul Naţional de Redresare şi Reziliență (PNRR).

Acesta atenționează că două teme extrem de importante pentru români sunt tratate în bătaie de joc de cei de la putere. „Comportamentul în oglindă al PSD cu coaliţia PNL-USR-UDMR, arată că nu e nicio diferenţă între cele două structuri politice”, concluzionează vicepreședintele PMP Iași.

„În 2014 când PSD-ul a realizat Masterplanul de transport (MPGT) adică strategia pentru construcţia de drumuri naţionale şi autostrăzi, am solicitat public că acesta să fie prezentat în Parlament şi însuşit de acesta printr-o hotărâre în şedinţă comună, Camera deputaţilor şi Senat.

PSD-ul nu a vrut să facă acest lucru, iar astăzi nu mai putem vorbi de MPGT, pentru că nu mai ţine nimeni cont de acesta.
Zilele acestea PSD-ul vrea ca că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienta (PNRR) să fie adus în Parlament, dar coaliţia PNL-USR-UDMR nu doreşte acest lucru.

Două teme extrem de importante pentru romanii, tratate în bătaie de joc de cei la putere. De proiectele de autostradă ale Moldovei nu mai vorbeşte nimeni, iar PNRR-ul poate finanţa în mare parte reţeaua de autostrăzi a României, inclusiv Autostrada Ungheni-Iasi-Tg. Mureş. PNRR-ul, un plan de peste 30 miliarde euro, trebuie dus şi însuşit de Parlament.
Iar comportamentul în oglindă al PSD cu coaliţia PNL-USR-UDMR, arată că nu e nicio diferenţă între cele două structuri politice.”, a scris Petru Movilă, președintele PMP Iași, pe Facebook.

Petru Movilă, despre bugetul pentru anul 2021: „Un buget pentru Iaşi mai prost ca acesta nu am văzut de ani de zile”

Petru Movilă a criticat bugetul pentru anul 2021. Președintele PMP Iași este de părere că este o mare bătaie de joc faptul că autoritățile centrale omit din nou dorința românilor de a avea autostradă în Moldova. Din aceste considerente, președintele PMP Iași observă că bugetul făcut de Guvernul PNL-USR/PLUS-UDMR este unul dintre cele mai proaste bugete din istorie în ceea ce priveşte Iașul şi investiţiile în judeţ:

„În 2020 am fost singurul parlamentar de Iaşi care a avut un amendament aprobat la legea bugetului de stat. 9,4 milioane lei am reuşit să aduc către Autostrada Iaşi – Tg. Mureş pentru reactualizarea studiului de fezabilitate pentru tronsonul Tg. Neamţ – Ungheni – Iaşi, bani care din păcate s-au pierdut pentru că Ministerul Transportului nu i-a folosit până la sfârşitul anului trecut.

Bugetul pentru anul 2021 prevede aceleaşi credite de angajament pentru Autostrada Iaşi – Tg. Mureş care erau şi în anii trecuţi. În realitate, un mare zero barat. Cât să fie trecută autostrada în buget, pentru ca noi, ieşenii, să nu avem motiv să facem scandal, dar fără nicio şansă de a se concretiza vreodată. În ceea ce priveşte creditele bugetare, sunt la jumătate faţă de banii pe care i-am adus eu anul trecut, 4,8 milioane lei pentru documentaţiile tehnice aferente tronsonului Ungheni – Iaşi – Tg. Mureş.

„Unde sunt banii promişi şi unde sunt demersurile necesare pentru că autostrada să devină realitate?”

Un buget pentru Iaşi mai prost ca acesta nu am văzut de ani de zile. Unde sunt banii promişi şi unde sunt demersurile necesare pentru că autostrada să devină realitate? Unde sunt marile realizări în condiţiile în care astăzi avem unitate politică de la centru în judeţ?!

În afară de postări pe Facebook şi demersuri inutile anunţate cu maximă importanţă, nu s-a văzut nimic pentru Iaşi. Mici firimituri aruncate cu mare fast.

Din păcate, concluzia este simplă. Nu mai avem niciun om politic care să se zbată pentru Iaşi. Ce se vede este multă gargară politică, făcută din birou, la căldurică şi doar pentru a mima interesul pentru ieşeni. se arată în postarea publicată de președintele PMP Iași, Petru Movilă.

Comments are closed.