Percheziţii la Iaşi într-un dosar penal. Un bărbat comercializa medicamente fără autorizaţie – FOTO
Noi percheziţii în municipiul Iaşi. Mascaţii au descins la domiciliul unui bărbat acuzat într-un dosar penal ca a comercializat medicamente fără autorizaţie.
În urma percheziţiilor s-au ridicat aproximativ 500 de cutii cu medicamente şi mai multe acte.
„La data de 17 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi au efectuat două percheziţii domiciliare, în municipiul Iaşi, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.
Din cercetări, a reieşit faptul că o persoană ar fi comercializat medicamente, care nu au autorizaţie de punere pe piaţă, în România. În urma percheziţiilor, au fost ridicate 493 de cutii cu medicamente şi mai multe documente. Cercetările sunt continuate”, au transmis autorităţile ieşene.
Alte percheziții la Iași. Mai multe persoane suspecte de vânzarea unor tablouri false
La data de 16 decembrie 2021, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorului șef secție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de Urmărire Penală și Criminalistică, efectuează 10 percheziții domiciliare, la sediul unei instituții de cultură și locuințele, respectiv sediile unor persoane fizice și juridice, situate în municipiul București și în județele Iași și Botoșani.
În cauză, se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și evaziune fiscală.
În urma investigațiilor efectuate a reieșit că, în perioada martie 2020 – decembrie 2021, reprezentantul unei galerii de artă din București, în scopul obținerii unor foloase patrimoniale injuste de la diferiți clienți, ar fi comercializat tablouri atribuite în mod nereal unor pictori români renumiți, ca de exemplu Nicolae Tonitza, Nicolae Grigorescu, Camil Ressu, Ștefan Luchian, etc.
Pentru inducerea în eroare a cumpărătorilor, lucrările artistice ar fi fost însoțite de certificate de expertiză întocmite de către un expert acreditat de către Ministerul Culturii, în care se menționa în mod nereal că picturile, purtând în fals semnătura unor pictori celebri, ar fi aparținut acestora.