Pepeni la murat felii. Cum să păstrezi savoarea murăturii și textura crocantă a pepenilor

de: BZI.ro
10:03, 29 aug. 2023

Multe gospodine pregătesc pentru cămară niște pepeni la murat felii. Aceștia au un gust deosebit și sunt ideali de servit alături de o friptură fragedă și gustoasă, dar merg perfect și cu o porție de cartofi sau cu niște șnițele. Iată cum să păstrezi savoarea murăturii și textura crocantă a pepenilor.

Pepeni la murat felii

Când vine vorba de gustoasele murături de casă, doamnele se întrec în tot felul de rețete inedite și spectaculoase. Pe lângă nelipsiții castraveți murați sau varza murată la butoi, gospodinele pregătesc pentru iarnă și niște pepeni la murat felii.

Aceștia sunt crocanți, zemoși și gustoși, fiind ideali de servit la orice masă împreună cu alte bucate alese. Pe placul multora dintre noi sunt pepenii murați puși la borcan. La fel de bine aceștia pot fi puși la murat împreună cu niște pepeni galbeni, pentru un plus de savoare. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Delicioșii pepeni la murat felii se pun ușor, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din reețeta bunicii, la final vom obține o murătură perfectă.

Rețeta cu care vei pregăti niște murături gustoase și crocante

Pentru savuroșii pepeni la murat felii vom avea nevoie de pepene roșu, pepene galben, țelină, frunze de viță de vie, zahăr, frunze de vișin, boabe de piper, ardei iute, usturoi, sare de murături, oțet, morcov, ceapă, mărar uscat și apă.

Mai întâi se spală pepenele și se taie în felii potrivite apoi se pregătesc borcanele. Pe fundul fiecărui borcan se așază frunze de vișin, frunze de viță de vie apoi se așază feliile de pepene. Se pun după aceea feliile de morcov, apoi se adaugă ceapa. În fiecare borcan se pune câte o bucățică de ardei iute, câte un cățel de usturoi, jumătate de linguriță de piper, mărar uscat și frunze de țelină.

Se toarnă în fiecare borcan apă călduță cât să acopere feliile de pepene. După aceea se răstoarnă apa din fiecare borcan într-o oală, se pune o lingură de sare la fiecare litru de apă, apoi o lingură de zahăr, două linguri de oțet și se lasă să dea în clocot.

Când saramura a dat în clocot se toarnă în borcane apoi se pun capacele, se așază cu gura în jos și se lasă la răcit. După 24 de ore se scurge din nou saramura din borcane, se fierbe iar apoi se toarnă în borcane. După ce s-a răcit se depozitează borcanele cu pepenii murați în cămară, la loc uscat și răcoros.

Pepenii la murat felii au o savoare aparte și sunt ideali de servit pe timp de iarnă alături de o friptură fragedă și gustoasă sau împreună cu alte delicii culinare. Pepenii murați sunt crocanți, aromați și pot fi puși la borcan sau la butoi, după preferințe. Când vine vorba de gustoasele murături de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete inedite și spectaculoase. Pepenii murați sunt pe placul multora dintre noi și pot fi serviți alături de multe mâncăruri savuroase. Pepenii murați sunt nelipsiți din cămară alături de varza murată, castraveții murați și conservele cu legume.