Pepene murat la borcan. Rețeta tradițională cu care vei pregăti niște murături crocante și gustoase
Dacă vrem să pregătim niște murături gustoase după rețeta bunicii, putem pune un pepene murat la borcan. Pepenii pot fi puși întregi sau tăiați felii, în funcție de preferințe. Pentru a obține niște murături perfecte, trebuie să știm cum să facem saramura ideală, care va păstra savoarea pepenilor. Iată rețeta tradițională cu care vei pregăti niște murături crocante și gustoase.
Pepene murat la borcan
Murăturile crocante și dulci-acrișoare nu trebuie să lipsească din cămară. Acestea pot fi puse la butoi sau la borcan, iar dacă adăugăm câteva arome inedite, vom reuși să menținem proprietățile murăturilor mai mult timp. Pentru a evita fermentarea murăturilor și a îndepărta floarea ce se poate forma, saramura trebuie să fie concentrată și vânturată câteva zile.
Pe placul multora dintre noi sunt pepenii murați. Aceștia merg de minune cu o friptură fragedă și suculentă, cu o mâncărică dulce de cartofi cu carne sau cu o porție de fasole scăzută cu cârnați. Câteva felii de pepene vor completa perfect savoarea diverselor preparate culinare.
Pe lângă pepenii murați la borcan, putem pune și niște varză murată în zeamă de sfeclă roșție. La fel de gustoși sunt și castraveții murați, crocanți, aromați și ușor picanți. Rețetele vechi de murături sunt la îndemâna oricui, iar cu un strop de imaginație și îndemânare succesul culinar va fi garantat. Dacă vrem să punem la borcan niște murături asortate, atunci vom avea nevoie de gogonele verzi, castraveți, ardei kapia, ardei iute, conopidă, rădăcină și frunze de țelină, morcovi, sfeclă roșie, sare grunjoasă, usturoi și cimbru.
Rețeta cu care vei pregăti cele mai bune murături de casă
Pentru savuroșii pepeni murați la borcan vom avea nevoie de 2 pepeni verzi, 4 litri de apă, 8 linguri de oțet, 4 linguri de sare, 4 linguri de zahăr, 3 morcovi, 3 ardei iuți, 2 cepe, 1 bucată de hrean, frunze de țelină, frunze de vișin, boabe de piper, boabe de muștar, 1 căpățână de usturoi, mărar și busuioc uscat.
Se spală bine pepenii apoi se taie în felii. Se spală și două borcane mari, iar la fundul acestora se pun felii de hrean, frunze de vișin, apoi se așază feliile de pepene. Printre pepeni se pun și rondele de morcov, frunze de țelină și condimente. După aceea se pregătește saramura. Se pun 4 litri de apă la fiert într-o cratiță apoi se adaugă zahărul, sarea și oțetul. Se lasă să dea în clocot apoi se toarnă saramura fierbinte în borcane peste feliile de pepene.
Se acoperă borcanele cu prosoape groase și se lasă la răcit până a doua zi. În următoarea zi se scurge un pic de zeamă din borcane pentru a face loc unor frunze de vișin. Se închid borcanele cu capace și se depozitează murăturile la rece.
Pepenii murați felii la borcan sunt crocanți, gustoși și ideali de servit cu mâncăruri din carne. Rețeta de murături este simplă, iar dacă avem în vedere câteva secrete culinare, succesul va fi garantat. Pe placul multora dintre noi sunt castraveții murați, gogonelele murate la borcan pentru iarnă, conopida în oțet, dovleceii murați, gogoșarii murați în oțet, pepeni murați felii la borcan, varza murată, salata asortată de murături și multe altele.