Ouăle umplute cu guacamole şi bacon sunt aperitivul perfect pentru masa de Paşte. Sunt uşor de preparat şi oricând poţi face o impresie bună cu ele!
Ingrediente:
6 ouă
4 felii bacon
1 praf de sare
1 praf de piper
½ linguriţă sos iute, opţional
Pentru guacamole:
1 avocado copt
1 căţel usturoi
1 lingură suc lămâie sau lime
½ ceapă roşie sau albă
½ roşie
1 lingură pătrunjel tocat
1 linguriţă ulei de măsline
Mod de preparare:
Fierbi ouăle tari, le descojeşti şi le tai în jumătăţi. Rumeneşti baconul într-o tigaie antiaderentă, îl scoţi pe şerveţele de hârtie, pentru a îndepărta surplusul de grăsime, îl laşi la răcit şi îl mărunţeşti.
Pentru sosul guacamole, despici avocadoul în două, îndepărtezi sâmburele şi scoţi miezul cu o lingură. Într-un blender, adaugi avocadoul, gălbenuşurile fierte, ceapa tăiată mărunt, pătrunjelul, usturoiul, sucul de lămâie, roşia tăiată cubuleţe, sarea, piperul şi uleiul de măsline. Mixezi până obţii o pastă. Amesteci compoziţia cu jumătate din cantitatea de bacon. Cu o lingură sau cu ajutorul unui poş, adaugi umplutura în jumătăţile de albuşuri. Le ornezi cu restul de bacon mărunţit şi le dai la rece 1 oră înainte de servire.