Pensionarii vor rămâne fără pensie dacă nu sunt acasă când vine poștașul! Șeful Poștei Române a făcut anunțul

de: Mirela Gabriela Todosi
08:40, 22 nov. 2024

Pensionarii vor rămâne fără pensie dacă nu sunt acasă când vine poștașul! Mai mult, în viitorul apropiat, Poșta Română va închide oficiile poștale deoarece activitatea nu ar fi rentabilă pentru instituție. Șeful Poștei Române a făcut anunțul care i-a pus pe gânduri pe pensionari.

Pensionarii vor rămâne fără pensie dacă nu sunt acasă când vine poștașul!

Pensionarii care nu sunt acasă când vine poștașul riscă să rămână fără pensie. În acest caz, drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective. În caz contrar, pensiile se întorc la Casa Teritorială de Pensii de unde pot fi solicitate pentru reordonanțare la plată. Astfel, pensionarii din anumite zone vor trebui să se ducă la Casa de Pensii de care aparțin pentru a lua banii. Vestea i-a nemulțumit pe pensionarii din România care primesc pensia acasă, adusă de poștaș.

Șeful Poștei Române a anunțat că oficiile poștale vor fi desființate în viitor. Poșta Română consideră că din activitățile pe care le desfășoară nu poate avea profit. Singura soluție este aceea de a trece la pensie pe card și renunțarea ca pensia să fie adusă de către poștaș. Noile reguli îi nemulțumesc pe pensionarii din mediul rural.

O altă veste este aceea că Poșta Română lansează niște roboți care facilitează achitarea facturilor și a taxelor, fără a mai fi nevoie de interacțiunea directă cu personalul poștal. Clienții pot achita serviciile a peste 200 de furnizori, inclusiv facturi de energie electrică, gaze, telefonie, internet, apă, rate la credite și diverse taxe și impozite, atât din București, cât și din întreaga țară.

„Ne-am angajat să transformăm Poșta Română într-o companie agilă și orientată spre client. Terminalele de plată din oficiile poștale din București reduc semnificativ timpul de așteptare la ghișeu și marchează încă un pas în direcția digitalizării și modernizării Companiei.”, a declarat Valentin Ștefan, directorul general al Companiei Naționale „Poșta Română.”

Clienții trebuie doar să scaneze codul de bare de pe factură și să urmeze instrucțiunile de pe ecran. Meniul intuitiv este accesibil chiar și pentru cei fără experiență în tehnologie, arată reprezentanții companiei, care dau asigurări că personalul poștal este disponibil pentru a asista clienții care au nevoie de ajutor.

Ce trebuie să facă pensionarii pentru a primi banii pe card

Poșta Română consideră că din activitățile pe care le desfășoară nu poate avea profit, tocmai de aceea dorește ca în viitor să desființeze toate oficiile poștale. Din acest motiv, pensionarii sunt sfătuiți să își facă un cont pentru a primii banii pe card.

Pentru încasarea pensiilor prin cont curent personal, pensionarii se adresează direct instituțiilor financiar-bancare, solicitând deschiderea contului. Contul se deschide pe numele clientului beneficiar de drepturi bănești sau a reprezentantului său legal, la solicitarea acestuia sau, după caz, la cererea mandatarului desemnat de acesta prin  procură specială, emisă conform legii. După deschiderea contului, persoana interesată trebuie să se adreseze Casei Teritoriale de Pensii de care aparține, cu o cerere însoțită de o copie a extrasului de cont. Aceste acte pot fi transmise, prin poștă, în original, în regim de scrisoare recomandată cu confirmare de primire sau pe adresa oficială de e-mail a instituției respective.

Pensionarii care nu sunt acasă când vine poștașul pot să rămână fără bani. În acest caz, drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.