Penisurile umane se micșorează din cauza poluării, avertizează oamenii de ştiinţă

de: cristian.george
13:36, 29 mart. 2021

Penisurile se micșorează și organele genitale devin malformate din cauza poluării, a avertizat un om de știință în mediu într-o nouă carte care detaliază provocările cu care se confruntă reproducerea umană.

Dr. Shanna Swan a descoperit că substanțele chimice numite ftalați determină nașterea bebelușilor umani cu organe genitale malformate.

Omenirea se confruntă cu o criză existențială

Dr. Shanna Swan scrie că omenirea se confruntă cu o „criză existențială” a ratelor de fertilitate ca urmare a ftalaților, o substanță chimică utilizată la fabricarea materialelor plastice care afectează sistemul endocrin producător de hormoni. Ca urmare a acestei poluări, un număr tot mai mare de copii se nasc cu penisuri mici, scrie dr. Swan.

Cartea ei, intitulată Numărătoarea inversă, examinează „modul în care lumea noastră modernă amenință numărul de spermatozoizi, modifică dezvoltarea reproductivă a bărbaților și femeilor și impregnează viitorul rasei umane”.

Cercetările doctorului Swan au început prin examinarea sindromului ftalatului, lucru observat la șobolani, care a constatat că atunci când fetușii erau expuși substanței chimice, probabil că se născuseră cu organele genitale restrânse. Ea a descoperit că bebelușii umani de sex masculin care fuseseră expuși ftalaților din uter aveau o distanță anogenitală mai mică – ceva care se corela cu volumul penisului.

Farolații imită hormonul estrogen și perturbă astfel producția naturală de hormoni din corpul uman

Substanța chimică are o utilizare industrială în ceea ce privește flexibilitatea materialelor plastice, dar dr. Swan spune că este transmisă în jucării și alimente și dăunează ulterior dezvoltării umane.

Farolații imită hormonul estrogen și perturbă astfel producția naturală de hormoni din corpul uman, pe care cercetătorii l-au legat de interferențele în dezvoltarea sexuală la sugari și de comportamentele la adulți.

Dr. Swan, care este profesor de medicină de mediu și sănătate publică la Spitalul Mount Sinai din New York, și-a bazat munca pe o serie de studii de cercetare evaluate de colegi.

Un studiu publicat în 2017 a constatat că nivelul spermatozoizilor în rândul bărbaților din țările occidentale a scăzut cu peste 50% în ultimele patru decenii după examinarea a 185 de studii care au implicat aproape 45.000 de bărbați sănătoși, conform skynews

Dr. Swan consideră că rata de fertilitate în scădere rapidă înseamnă că majoritatea bărbaților nu vor putea produce spermă viabilă până în 2045.