Prima pagină » Actualitate » Patru pompieri militari au decedat și unul este dispărut, după prăbușirea unui elicopter într-un râu din Portugalia. Pilotul a fost găsit în viață
Patru pompieri militari au decedat și unul este dispărut, după prăbușirea unui elicopter într-un râu din Portugalia. Pilotul a fost găsit în viață

Patru pompieri militari au decedat și unul este dispărut, după prăbușirea unui elicopter într-un râu din Portugalia. Pilotul a fost găsit în viață

31 aug. 2024, 21:00,
în Actualitate

Patru pompieri şi-au pierdut viaţa şi altul este dat dispărut, după ce un elicopter de luptă împotriva incendiilor s-a prăbuşit vineri, 30 august, în râul Douro, nordul Portugaliei, au anunţat autorităţile locale, care au informat că pilotul a supravieţuit, relatează agenția France Presse, citată de Agerpres, și publicația lusitană Jornal do Noticias.

Elicopterul s-a prăbuşit în regiunea Lamego la scurt timp după ora locală 12.30, două ore mai târziu în România, în timp ce se întorcea de la un incendiu din apropiere de Baiao.

Două cadavre au fost găsite în interiorul elicopterului, care s-a „rupt în două”, apoi alte două au fost localizate lângă coada elicopterului, a declarat presei locale Silva Lampreia, Rui Silva Lampreia, comandantul Autorităţii Portuare Douro.

Soldații care se aflau în interiorul elicopterului sunt caporalul António Pinto, Fábio Pereira, Tiago Pereira, Pedro Santos și Daniel Pereira.

Căutările efectuate în apele şi pe malul râului Douro în speranţa găsirii celui de-al cincilea pasager au fost suspendate la căderea nopţii şi urmează să fie reluate sâmbătă.

Pilotul Luis Rebelo, un civil de 44 de ani, a fost „găsit în viaţă”, uşor rănit, a declarat purtătoarea de cuvânt a jandarmeriei, Mafalda Almeida.

„Este o zi foarte, foarte tristă pentru Portugalia”, a reacţionat premierul portughez Luis Montenegro, care s-a deplasat imediat la locul accidentului şi al cărui guvern a declarat zi de doliu naţional sâmbătă.

Victimele accidentului, cu vârste cuprinse între 29 şi 45 de ani, formau o echipă de specialişti de la Unitatea de Protecţie şi Ajutor de Urgenţă a Jandarmeriei naţionale, se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale de Protecţie Civilă.

Potrivit paginii oficiale a Autorității Naționale pentru Situații de Urgență și Protecție Civilă (ANEPC), la fața locului au fost mobilizați 122 de agenți, 40 de autovehicule și două mijloace aeriene.

Este cel mai grav accident aerian care a avut loc în Portugalia în contextul luptei împotriva incendiilor forestiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *