Pate de ficat de porc. Rețeta gospodinelor pentru un adevărat deliciu pregătit acasă

de: Mirela Todosi
10:11, 28 nov. 2023

De la masa de Crăciun sau de Revelion nu trebuie să lipsească un pate de ficat de porc. Acesta are o aromă aparte și o textură fină și este gata într-o oră, mai ales dacă ținem cont de câteva trucuri simple. Iată rețeta gospodinelor pentru un adevărat deliciu pregătit acasă.

Pate de ficat de porc

Când vine vorba de rețetele cu carne de porc, ideile sunt spectaculoase și inedite. Dacă vrem să facem acasă un pate din ficat de porc, avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de îndemânare. Gustosul pate de casă merge de minune cu câteva felii de pâine pufoasă, dar poate fi folosit și la pregătirea unor platouri aperitive spectaculoase.

Dacă dorim să îi surprindem pe cei dragi cu un deliciu rafinat la masa de Crăciun sau de Revelion, ideal este un pate de ficat de porc. Pentru iubitorii de mâncăruri tradițioanle putem face și o varză călită cu cârnați. Varza călită poate fi servită ca atare sau împreună cu alte mâncăruri alese.

La fel de bine putem pregăti și un creier de porc pane la tigaie. Acesta necesită atenție la preparare, se gătește la foc mic, iar chiftele din creier de porc se dau printr-un amestec din făină, ou și condimente aromate. Savurosul pate de ficat de porc este pe placul multora dintre noi și ideal de servit la orice masă. Pateul poate fi făcut din ficat de porc sau de pasăre, iar pentru ca acesta să aibă o textură fină și cremoasă, trebuie să fierbem bine ficatul sau să îl prăjim ușor.

Rețeta cu care vei obține un preparat fin, cremos și gustos

Dacă vrem să pregătim acasă un pate de ficat de porc vom avea nevoie de 500 g de ficat de porc, 500 g de carne de porc și șorici, 100 ml de lapte, 2 cepe roșii, 1 linguriță de zahăr, 1 linguriță de piper măcinat, jumătate de linguriță de coriandru, 100 g de unt și sare după gust.

Se taie carnea de porc în bucăți potrivite și se pune la fiert într-o oală cu apă cât să acopere carnea. Între timp se taie ficatul în bucățele apoi se toacă ceapa și se pune la călit într-o tigaie cu ulei încins. Când ceapa s-a înmuiat se adaugă ficatul și se prăjește un pic.

După ce carnea de porc și ficatul s-au gătit se scurge zeama și se pune la blender ficatul și carnea fiartă. Se adaugă condimente după gust și se mixează din nou până când se obține o pastă fină. Pateul se pune în caserole cu capac și se ține la frigider. Se servește cu câteva felii de pâine de casă.

Pateul din ficat de porc se poate face ușor acasă, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Acest deliciu merge de minune la orice masă alături de alte bucate alese. Putem decora feliile de pâine unse cu pateu cu frunze de pătrunjel proaspăt sau cu ardei roșu, în funcție de gust și preferințe. Pateul de ficat de porc poate fi folosit și la pregătirea unor platouri festive gustoase și spectaculoase.