Pastrama de oaie la ceaun. De ce condimente ai nevoie ca să-ți iasă carnea aromată
O pastrama de oaie la ceaun este deosebit de gustoasă dacă carnea este proaspătă și fragedă. Acest fel de mâncare este extrem de bun atunci când carnea nu are mirosuri străine, fiind potrivită cu o varietate de legume și condimente.
Pentru a obține o pastrama de oaie extrem de delicioasă, marii bucătari recomandă să o pregătești alături de legume. Astfel poți găti miel cu cartofi, ceapă și ardei după o rețetă nemaipomenită. Pentru comoditate, bucata de carne poate fi tăiată în bucăți mici. Astfel vei obține un fel de mâncare delicios dar și extrem de ușor de consumat. Conform acestei rețete, carnea de oaie nu este prăjită, ci înăbușită, iar legumele ies moi, mai ales cartofii. În ceea ce privește condimentele, vei avea nevoie de rozmarin și coriandru. Aceste două condimente sunt cel mai potrivite pentru pregătirea cărnii de miel. Aceste condimente pot fi folosite și la uscarea cârnaților sau la pregătirea tochiturii cu cârnați de porc tradiționali. Acest fel de mâncare este cel mai bine gătit într-un ceaun spațios, astfel încât să fie comod să amesteci carnea cu legumele. Pentru a găti miel cu cartofi, ceapă și ardei la ceaun, luați toate produsele necesare conform listei de ingrediente.
Pastrama de oaie la ceaun. Lista cu ingrediente pentru un ospăț pe cinste
Pentru a pregăti cea mai delicioasă masă vei avea nevoie de pastrama de oaie în cantitate de 900 g, 800 g de cartofi și 2 bucăți de ceapă alături de o bucată de ardei bulgăresc. De asemenea, vei avea nevoie de un cățel de usturoi, 0,5 linguriță de rozmarin și aceeași cantitate de coriandru măcinat.
Pentru o aromă deosebită a felului de mâncare poți adăuga și 0,5 linguriță de amestec de ardei. Nici un fel de mâncare nu poate fi pregătită fără de ulei vegetal. Astfel, vei avea nevoie de 50 ml. De asemenea, pentru bulionul mâncării vei avea nevoie de 2 roșii și sare după propriul gust.
Înainte de a prăji carnea de oaie, încălziți bine ceaunul. Se toarnă ulei în el și se încălzește din nou. Se pune pastrama la ceaun și se prăjește la foc mare până se rumenește foarte bine carnea. Între timp se pregătesc și legumele. Le curățați bine și le tăiați în felii mari.
Când se adaugă la ceaun și legumele pentru cea mai deosebită masă
După ce ai pregătit legumele se adaugă în ceaun un pahar și jumătate de apă. Ulterior se aduce apa la fiert și, reducând focul, se fierbe carnea sub capac până când apa clocotește complet. Acum puteți să sărați bine carnea.
De îndată ce vedeți că apa a fiert complet și carnea a început să se prăjească din nou, adăugați cartofii pregătiți în ceaun. Se presară cu condimente și se zdrobește cățelul de usturoi. După care prăjiți ușor cartofii și pastrama de oaie la foc mediu, amestecând totul împreună din când în când. Acest fel de mâncare poate fi servit și alături de afumătoare din butoi sau cu murături asortate.
Nu trebuie să aduceți cartofii la pregătire, se vor găti în acest proces, apoi adăugați ardei și ceapă, prăjiți timp de 5-7 minute. Dacă vă pare că nu este suficient ulei, atunci nu este interzis să adăugați puțin și în timpul pregătirii cărnii.
În general atunci când pregătești pastrama de oaie la ceaun, aceasta mai mult se fierbe alături de legume. Când carnea devine moale adaugă roșii sau o lingura de pastă de roșii diluată cu apă proaspătă. Se fierbe totul împreună încă 10 minute. Este necesar ca roșiile să renunțe la culoare și să devină invizibile. Mâncarea se servește cu cartofi, ceapă și ardei, stropite cu ierburi proaspete și alături de roșii murate.