Pastile pentru durerea de ureche: Soluții pentru a scăpa de otalgie

de: BZI.ro
14:47, 03 iun. 2021

Durerea de ureche poate fi deranjantă și îți poate afecta activitățile zilnice. De aceea, este bine să știi ce pastille să iei pentru durerea de ureche.

De obicei, multă lume spune că aceasta este provocată de o simplă răceală și nu îi dă o foarte mare importanță. Senzația dureroasă cu localizare auriculară poate fi resimțită ca presiune, înțepătură sau ca o pulsație, iar intensitatea poate fi variabilă.

În cele mai multe cazuri, durerea de ureche este ușoară și trece relative repede, fără a fi nevoie de vreun tratament. Sunt situații când durerea persistă și este însoțită și de stări febrile, amețeli, tulburări de echilibru sau scurgeri auriculare. În asemenea cazuri este indicat să mergeți la un consult la medic.

Care sunt cauzele otalgiei

Durerea de ureche poate fi primară sau de cauză otică și secundară, din zonele învecinate urechii.

Otalgia primară poate fi la nivelul urechii externe, medii sau interne. Cea mai des întâlnită otalgie primară esre otita sau inflamația urechii. În cazul adulților, otalgia primară poate fi cauzată de afecțiuni ale pavilionului auricular, infecții cu virusul herpetic zosterian, traumatisme, abcese de conduct auditiv extern, corpi străini, dermatite, inflamații ale timpanului sau otite medii și otomastoidite.

Otalgia secundară la adult poate să fie cauzată de probleme dentare, faringite, laringite, reflux gastric, artrite, afecțiuni musculare și faciale sau din cauza unor nevralgii, de nerv trigemen sau glosofaringian.

În cazul copiilor, otalgia este provocată de otita medie acută. Dar poate fi cazuată și de otită externă, disfuncție tubară, corpi străini sau traumatisme. Otalgia secundară se poate manifesta la copii din cauza faringitei, problemelor dentare sau leziuni inflamatorii ale capului și gâtului.

Pastile pentru durerea de ureche

Tratamentul clasic pentru durerea de urechi presupune administrarea de Vitamina C, care este un antihistaminic natural care creşte imunitatea organismului. Soluţiile otice, datorită substanţelor antibacteriene şi analgezice pe care le conţin, au efect antiseptic, antibacterian şi antifungic. Acestea se administrează câte două până la patru picături în ureche, de două ori pe zi, permiţând soluţiei să se scurgă de-a lungul canalului otic, până când durerea dispare sau conform indicaţiei medicului.

Antibioticele pe bază de amoxicilină, ampicilină şi eritromicină sunt şi ele eficiente pentru a îndepărta infecţia urechii mijlocii înaintea apariţiei unor complicaţii mai grave.

Timpanocenteza este o altă metodă de tratament. Cu ajutorul acesteia, se îndepărtează lichidul format în spatele timpanului. Timpanocenteza va determina o ameliorare a durerii. Tratamentul antialergic este recomandat în cazul celor care fac infecţii ale urechii ca urmare a unei alergii. În anumite cazuri poate fi nevoie și de antitermice și sedative.

Remedii naturiste pentru durerea de urechi

Cel mai bun remediu naturist pentru durerea de ureche este să puneţi ceva cald lângă aceasta. Se poate folosi un prosop pe care l-aţi înmuiat în apă fierbinte, o sticlă cu apă caldă, învelită într-un prosop sau sare grunjoasă. În cazul sării, se încălzesc 10 linguri cu sare, apoi se pun într-un săculeţ de pânză deasă care se ţine aproape de ureche. Vaporii degajaţi calmează durerea şi grăbesc vindecarea.

În caz de otite, cel mai recomandat remediu este suc de usturoi. Pentru asta trebuie să striviţi câţiva căţei de usturoi, iar sucul rezultat s-l picuraţi în ureche cu ajutorul unei pipete. Acesta va calma durerea și va ajuta şi la vindecare, deoarece usturoiul este un antibiotic natural. Poate fi folosit și sucul de la o ceapă zdrobită, aplicat pe o bucăţică de vată ce va fi introdusă în ureche, calmează, de asemenea, durerile.