Pastile pentru arsuri în capul pieptului. Sfaturi pentru a calma arsura retrosternală
Există mai multe pastile pentru arsuri în capul pieptului, însă nu toate sunt eficiente. Iată ce medicamente recomandă medicii și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi, pentru a calma arsura retrosternală.
Arsura retrosternală, cunoscută și sub denumirea de pirozis, este o senzație extrem de neplăcută, apărută în capul pieptului. Este cel mai întâlnit simptom al refluxului gastroesofagian, o boală cauzată de migrarea spre esofag a acidului și enzimelor din stomac.
Pirozisul apare adesea după masă, când persoana se apleacă, face exerciții fizice sau stă întinsă în pat. Din fericire, pentru această problemă există mai multe soluții, cum sunt medicamentele sau remediile naturiste.
Pastile pentru arsuri în capul pieptului. Ce recomandă medicii
Pe lângă durere și disconfort gastric, arsurile la stomac și din capul pieptului pot duce la pierderea apetitului și a bunei dispoziții, având, astfel, o influență negativă asupra stilului de viață a persoanei în cauză. Tocmai de aceea, tratamentul medicamentos devine necesar, iar cea mai bună recomandare în acest sens o reprezintă medicamentele pe bază de săruri de calciu și magneziu, în combinație cu extracte de mușețel și lemn-dulce. Acestea constituie suplimente alimentare, care au rolul de a trata arsurile și de a păstra confortul digestiv. Mai mult, astfel de medicamente contribuie și la funcționarea normală a enzimelor digestive.
Pastilele pentru arsuri în capul pieptului se recomandă a fi administrate după masă sau ori de câte ori este necesar. Unele medicamente pentru pirozis sunt, chiar, indicate femeilor însărcinate sau celor care alăptează (cu prudență și fără exces).
De asemenea, există mai multe pastile pentru arsuri care trebuie luate doar la recomandarea mediculuio. Printre acestea se recomandă medicamentele care au în componență hidroxid de magneziu și carbonat de calciu. Acestea sunt considerate antiacide clasice, care au calitatea de a neutraliza sucul gastric. În ceea ce privește scăderea cantității de acid gastric, medicii prescriu medicamente pe bază de inhibitori de pompă de protoni și de receptori H2.
Sfaturi simple pentru a calma arsurile din capul pieptului
Fiindcă arsura retrosternală nu trebuie ingnorată, este necesar să ții cont de o serie de sfaturi prețioase. În primul rând, mănâncă mai puțin și mai des, deoarece un stomac plin pune presiune pe sfincterul esofagian inferior și duce la reflux gastroesofagian.
Pe de altă parte, încearcă să mănânci încet, cât mai relaxat. Dacă mănânci repede, nu faci decât să pui presiune pe sfincterul esofagian inferior.
Foarte important este ca, după ce mănânci, să rămâi în poziție verticală. Dacă stai întins, se va pune o presiune mai mare pe sfincterul esofagian inferior. În plus, evită să mai mănânci noaptea, înainte de culcare. În acest fel, îi oferi stomacului suficient timp pentru digerarea alimentelor. Obișnuiește-te să mănânci cu 3-4 ore înainte de culcare.
Totodată, este esențial să aștepți câteva ore după ce ai mâncat, pentru a începe de faci exerciții fizice.
Stai departe de băuturile carbogazoase, deoarece acestea determină apariția eructației, fapt ce facilitează refluxul de acid gastric.
După masă, ar fi indicat să mesteci gumă fără zahăr. Aceasta stimulează producția de salivă, ceea ce neutralizează acidul, relaxează esofagul și trimite acidul înapoi în stomac. Chiar și așa, este bine să stai departe de guma cu aromă de mentă, fiindcă ea îți poate declanșa pirozisul.
Dacă vei pune în practică sfaturile de mai sus, vei reuși să previi sau să diminuezi neplăcerile provocate de arsurile la stomac. Mai mult, cu ajutorul pastilelor antiacide, vei reuși să scapi de pirozisul ocazional.