Pârjoale moldovenești. Rețeta cu care vei pregăti un deliciu la tine în bucătărie

de: Mirela Todosi
12:21, 05 mai 2023

Multe gospodine pregătesc la mesele de sărbătoare niște pârjoale moldovenești. Acestea sunt savuroase, suculente și se fac rapid, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Pârjoalele moldovenești sunt pe placul multora dintre noi, fiind ideale la ceas de sărbătoare alături de alte bucate alese. Iată rețeta cu care vei pregăti un deliciu la tine în bucătărie.

Pârjoale moldovenești

Atunci când vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un preparat tradițional gustos, aromat și suculent, ideale sunt niște pârjoale moldovenești. Pentru acest deliciu făcut la noi acasă avem nevoie de câteva ingrediente, iar dacă adăugăm niște condimente și verdețuri proaspete, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Pârjoalele moldovenești se fac cu un amestec din carne de porc și de vită, la care adăugăm ceapă, usturoi și un cartof. Pentru ca succesul culinar să fie garantat, vom folosi și câteva condimente aromate care vor oferi pârjoalelor un plus de savoare. Astfel, cei de la masă vor fi cuceriți de delicioasa mâncare și își vor aminti de rețetele bunicii.

Pe lângă pârjoalele moldovenești putem pregăti pentru cei dragi și niște chiftele de legume la cuptor. Acesta sunt gustoase, sățioase și sănătoase, fiind recomandate și celor care se află la dietă. Chifteluțele de casă pot fi servite cu un sos aromat. Pârjoalele moldovenești sunt alegerea perfectă la mesele de sărbătoare, dar la fel de bine pot fi pregătite și ori de câte ori vrem să ne bucurăm de savoarea unui preparat tradițional făcut după rețeta de odinioară a bunicii.

Cum să pregătești un adevărat deliciu la tine acasă

Pentru savuroasele pârjoale moldovenești vom avea nevoie de câteva ingrediente alese cu grijă. De exemplu, pentru 15 bucăți vom folosi 200 g de carne tocată de vită, 300 g de carne de porc, 1 ceapă, 2 căței de usturoi, 1 cartof, 2 felii de pâine, fără coajă, lapte, 2 ouă, sare, piper, mărar, pătrunjel, 3 linguri de făină și 150 g de pesmet.

Mai întâi se pun feliile de pâine la înmuiat în lapte pentru câteva minute. După aceea într-un vas încăpător se amestecă carnea de vită cu carnea de porc, apoi se adaugă cartoful crud, usturoiul și ceapa, toate date prin răzătoare. Se pune după aceea mărarul împreună cu pătrunjelul și se amestecă foarte bine apoi se adaugă ouăle și pâinea stoarsă bine de lapte. Se condimentează carnea cu sare și piper apoi se amestecă foarte bine carnea pentru delicioasele pârjoale moldovenești.

Se lasă carnea la rece timp de o oră pentru ca toate aromele să se întrepătrundă. După aceea se pune pe o farfurie pesmetul și făina și se amestecă ușor. Cu mâinile umede de apă se formează pârjoale rotunde sau turtite, se dau prin pesmet și făină apoi se așază pe un platou întins. Când pârjoalele sunt gata, se pune ulei la încins într-o tigaie apoi se prăjesc pârjoalele.

Pârjoalele se scot pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă de bucătărie pentru a se scurge uleiul. Cu siguranță delicioasele pârjoale vor fi pe placul tuturor celor de la masă. Acestea pot fi servite simple, cu sos sau alături de niște cartofi prăjiți cu brânză și pătrunjel.

Pârjoalele moldovenești sunt gustoase, aromate și ușor de făcut. Acestea sunt ideale la mesele festive alături de alte mâncăruri tradiționale delicioase.