Paraclisul Sf. Parascheva, tămăduitor de boli trupești și sufletești. Când și cum se citește
La vreme de necaz și întristare putem citi Paraclisul Sf. Parascheva, tămăduitor de boli trupești și sufletești. Acesta are o putere vindecătoare deosebită și face minuni pentru cel care se roagă cu multă smerenie și cu mintea eliberată de gândurile negre. Iată când și cum se citește pentru a avea parte de liniște sufletească și de ajutorul tuturor forțelor cerești.
Paraclisul Sf. Parascheva, vindecător de boli trupești și sufletești
Atunci când suntem copleșiți de necazuri și cuprinși de deznădejde este bine să rostim câteva rugăciuni cu efect imediat și de grabnic ajutor. Este binecunoscut faptul că rugăciunile sunt o cale de comunicare și comuniune cu divinitatea, ajutând credinciosul să treacă mai ușor peste probleme și să nu cadă în păcat.
Pentru îndepărtarea relelor lumești din viața noastră și vindecarea de dureri trupești sau sufletești putem citi cât mai des cu putință Paraclisul Sf. Parascheva.
,,Întru tine, Maică, cu osârdie s-a mântuit cel după chip, că luând Crucea, ai urmat lui Hristos și lucrând ai învățat să nu se uite la trup, căci este trecător, ci să poarte grijă de suflet, de lucrul cel nemuritor. Pentru aceasta și cu îngerii împreună se bucură, Cuvioasă Maică Parascheva, duhul tău.
Aproape de scaunul Atotțiitorului stând, o, Maică, rugăciuni pentru noi adu Acestuia, ca să dea tuturor iertare de păcate. Nestatornicia minții mele și viforele necuviincioaselor mele cugetări alină-le Cuvioasă și mă mântuiește prin rugăciunile tale, ca să nu mă duc în adâncul iadului.
Fecioară plină de dar, ceea ce ai născut bucuria care s-a dat în dar la toată zidirea, întunericul întristării, pe care vrăjmașul îl aduce asupră-mi ca să mă piardă, degrabă îl risipește. Mântuiește din ispita vrăjmașului pe robii tăi, că Ziditorul te-a arătat, o, prea frumoasă fecioară, apărătoarea și păzitoarea turmei Sale.
Cercetează bolile noastre cu milostiv ochiul tău, căci apărarea ta o avem, Prea Cuvioasă, adevărată doctorie de mântuire. Făcând rugăciunea ta către Domnul, tămăduiește bolile noastre cele sufletești și trupești, pururea pomenită și de toată primejdia ne izbăvește, miluind pe cei ce te roagă de nevoi și de stricăciunea cea pierzătoare.”
Pe lângă acest paraclis tămăduitor, putem citi la vreme de boală și durere acatiste pentru sănătate și liniște sufletească. De grabnic ajutor este și Acatistul Sf. Treimi pentru a avea parte de ocrotirea divină, de spor în toate și de armonie în familie.
Ce rugăciuni să rostești pentru a scăpa de suferință
Paraclisul Sf. Parascheva este făcător de minuni și se rostește cât mai des cu putință pentru iertarea păcatelor, ajutor divin și îndeplinirea tuturor dorințelor. De asemenea, atunci când suntem copleșiți de probleme și disperare putem rosti câteva rugăciuni tămăduitoare pentru a scăpa de suferințe trupești sau sufletești.
Una dintre cele mai puternice rugăciuni la vreme de necaz și durere este cea către Maica Domnului.
„Valuri de patimi mă împresoară; mare necaz şi strâmtorare îmi umplu sufletul o, întru-tot Sfântă Maică, linişteşte sufletul meu cu pacea Fiului tău şi alungă deznădejdea şi întristarea sufletului meu cu harul Său. Potoleşte furtuna păcatelor mele care mă frig precum un vierme în foc şi stinge-i flăcările. Umple-mi inima de bucurie, Preacurată Maică şi împrăştie ceaţa nelegiuirilor mele de la faţa mea, căci acestea mă împresoară şi mă tulbură. Luminează-mă cu lumina Fiului tău.
Necazurile m-au împresurat de pretutindenea. Topeşte gheaţa din jurul sufletului meu şi încălzeşte-mi inima cu dragostea ta. Nu-mi pun nici o încredere în apărarea venită de la oameni, ci îngenunchez dinaintea ta, o, Prea Sfântă Maică şi Fecioară. Nu mă alunga de la faţa ta, ci primeşte rugăciunea robului tău.”
Paraclisul Sf. Parascheva se citește cât mai des cu putință pentru a scăpa de necazuri și a avea parte de liniște sufletească și spor în toate. Acest paraclis este făcător de minuni și de grabnic ajutor pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie.