Papiloame poze. Sunt acestea periculoase pentru sănătate unei persoane?

de: BZI.ro
14:45, 13 iun. 2022

Apariția unor papiloame poate fi observată și după poze. Papiloamele sunt mici creșteri ale pielii care pot ieși deasupra suprafeței pielii. Ele pot apărea oriunde pe corp și sunt deosebit de frecvente în locurile în care pielea este supusă frecării. De exemplu, în pliurile gâtului, unde există frecare pe un lanț sau cauzată de îmbrăcăminte.

Alte denumiri pentru papilom este acrocordon, papilom cutanat, neg cutanat, polip fibroepitelial, moluște fibros, fibrom moale. Papiloamele cutanate sunt larg răspândite și apar de obicei la oameni după vârsta de 25 de ani. Se găsesc în mod egal la bărbați și femei.

Având în vedere că papiloamele pielii sunt de obicei inofensive, acestea sunt îndepărtate din motive estetice sau cosmetice

Puncte cheie despre papiloamele pielii. Ce trebuie să știi pentru a identifica rapid boala

Papiloamele cutanate sunt tumori benigne ale pielii, cu excepția cazului în care sunt expuse la frecare și la expunerea la soare. Acestea apar de obicei în pliurile pielii sau zonele supuse frecării constante. Nu sunt periculoase și pot fi îndepărtate din motive estetice și cosmetice.

Lista metodelor de îndepărtare a papiloamelor cutanate include terapia cu laser, terapia cu radiofrecvență, crioterapia, excizia cu bisturiul. Papiloamele cutanate sunt tumori benigne formate din celule ale pielii.

Ele pot apărea pe pleoape, la axile, sub sân, în zona inghinală, pe pielea pieptului superior sau pe gât. Papiloamele trec adesea neobservate dacă nu sunt amplasate într-un loc vizibil sau nu sunt supuse la stres mecanic, de exemplu, frecarea atunci când purtați haine și bijuterii sau bărbierit.

Papiloamele cutanate sunt tumori benigne formate din celule ale pielii

Adesea, oamenii nu se confruntă cu niciun inconvenient în prezența papiloamelor, în timp ce acestea din urmă pot deveni maligne. Ele devin mai vizibile atunci când ating o dimensiune mare sau dacă apar senzații dureroase la locurile de localizare a papiloamelor în timpul frecării. Când sunt deteriorate, papiloamele se pot inflama și pot sângera. De asemenea, în cazuri mai rare acestea se pot forma sub piele. Inițial, papiloamele cutanate sunt destul de mici, dar treptat cresc și pot ajunge la dimensiuni mari.

Papiloame poze. Pot fi acestea îndepărtate cu ajutorul medicamentelor?

Având în vedere că papiloamele pielii sunt de obicei inofensive, acestea sunt îndepărtate din motive estetice sau cosmetice. Papiloamele cutanate mari, în special cele situate în locuri supuse frecării cu îmbrăcămintea, pot fi îndepărtate datorită iritației lor frecvente.

Îndepărtarea papiloamelor are loc sub anestezie locală, fără durere și nu lasă cicatrici. Procedura de îndepărtare a papiloamelor este efectuată de un dermatolog, un cosmetolog după diagnosticarea unui neoplasm. În unele cazuri, poate fi necesară o examinare histologică a papiloamelor îndepărtate.

Lista metodelor de îndepărtare a papiloamelor cutanate include terapia cu laser, terapia cu radiofrecvență, crioterapia, excizia cu bisturiul

Papiloamele cutanate sunt mai frecvente în prezența mai multor indicatori. Printre aceștia se numără supraponderalitate și obezitate, colesterol ridicat, diabet zaharat sau rezistență la insulină. De asemenea, sarcina datorită modificărilor hormonale și nivelurilor ridicate de factori de creștere. Papiloamele sunt provocate de unele tipuri de papilomavirus uman (HPV) sau de dezechilibre hormonale, mai ales dacă apar modificări ale nivelului de estrogen și progesteron

Unele persoane suferă de acest disconfort din cauza predispoziției genetice, dacă membrii apropiați ai familiei au și papiloame cutanate. De asemenea, hipertensiune arterială sau scăderea imunității, probleme cu tiroida, deficitul de vitamine contribuie la înmulțirea papiloamelor.

Din moment ce ai observat papiloame ca în poze este bine să știi că este imposibil să le vindeci cu medicamente. Dacă s-a format o excrescență, aceasta trebuie îndepărtată. În același timp, nu trebuie să uităm că slăbirea imunității sau continuarea vieții în ritmul „uzurii” pot provoca re-creșterea papiloamelor. Prin urmare, după îndepărtarea papiloamelor, ar trebui să acordați mai multă atenție sănătății, evitați hipotermia și infectarea cu infecții virale, mâncați bine, odihniți-vă și dormiți suficient.

Papiloamele cutanate sunt tumori benigne ale pielii, cu excepția cazului în care sunt expuse la frecare și la expunerea la soare