Panică pe Aeroportul Băneasa! Un avion care trebuia să ajungă în SUA și-a rupt trenul de aterizare – VIDEO
Panică pe Aeroportul Băneasa! Un avion Boeing 767-300ER al companiei Omni Air, care trebuia să ajungă în SUA, și-a rupt trenul de aterizare.
Avionul a rămas pe pista aeroportului din Băneasa după ce trenul principal de aterizare din partea stângă a suferit avarii.
Panică pe Aeroportul Băneasa! Un avion care trebuia să ajungă în SUA și-a rupt trenul de aterizare
Avionul, înmatriculat N423AX, a aterizat la ora 14:55 pe aeroportul Băneasa după un zbor de 5 ore și jumătate de la Kabul, Afghanistan, potrivit boardingpass.ro.
După realimentare, Boeingul 767 urma să decoleze de la Băneasa spre Washington, DC.
Un avion cu 84 de pasageri care opera o cursă specială a aterizat de urgenţă pe singura pistă a Aeroportului Băneasa.
La acest moment pista este blocată. Pasagerii au fost evacuaţi în siguranţă, fără a fi nevoie de intervenţia personalului medical.
„Un avion care făcea o cursă cu regim special, la aterizare a avut probleme cu trenul principal, aşa că a blocat pista.
O dronă s-a apropriat periculos de avionul în care se află Donald Trump
Altfel, zilele trecute, o dronă s-a apropriat periculos de avionul în care se află Donald Trump. Se pare că drona încă nu a fost identificată. Incidentul este investigat de Pentagon pentru a putea descoperi cui îi aparţinea drona.
Incidentul a avut loc duminică, 17 august 2020 (ora SUA), în momentul în care avionul preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, pregătea o aterizare pe o bază aeriană situată în oraşul Washington. Conform informaţiilor relatate în presa de peste ocean, avionul preşedintelui SUA se pregătea să aterizeze la Baza aeriană Andrews. Donald Trump venea dintr-o deplasare din zona golfului Bedminster, New Jersey/
Conform informaţiilor, drona aproape a lovit avionul prezidenţial
Avionul președintelui Donald Trump a fost aproape lovit de ceea ce părea a fi o mică dronă în timp ce s-a apropiat de un aeroport în apropiere de Washington duminică seara, potrivit mai multor persoane aflate la bordul Air Force One.
Dispozitivul, care era galben și negru și avea forma unei cruci, se afla în partea dreaptă a avionului.
Serviciul Secret nu a răspuns imediat luni la o solicitare de confirmare a rapoartelor. Comandamentul de apărare aerospațială din America de Nord, care coordonează problemele de securitate aeriană din America de Nord, a trimis întrebări Serviciului Secret. Administrația Aviației Federale a trimis Forțelor Aeriene întrebări cu privire la acest aspect.
Deși în mod notoriu a fost dificil pentru anchetatorii din cadrul aviației să verifice astfel de evenimente trecătoare, se pare că este printre miile de astfel de incidente de siguranță care implică dispozitive fără pilot din SUA, care au solicitat apeluri ale agențiilor de aplicare a legii și de securitate internă pentru măsuri mai mari de restricţionare a utilizării acestora. Trump zbura în Boeing Co 757 modificat, cunoscut sub numele de Air Force One.
Aviaţia americană primeşte mii de rapoarte legate de drone care zboară prea aproape de aeronave
În SUA, anual, se raportează mii de incidente de acest fel. Mulţi piloţi de aeronave reclama apariţia unor drone lângă avioanele în care se afla. Conform rapoartelor, dronele efectuează zboruri la înălţimi mult prea mari, sau chiar în zone interzise.
În conformitate cu reglementările federale actuale, drone trebuie ridicate în vizorul operatorului și nu mai mult de 122 metri deasupra solului,. În timp ce cele mai populare modele de drone sunt echipate cu software conceput pentru a preveni zborurile cu rază mai mare, incidentele continuă să se acumuleze, potrivit înregistrărilor guvernamentale.
Au existat o serie de cazuri în care drone au lovit efectiv aeronave, dar niciunul nu a dus la un accident sau vătămări grave, conform datelor Consiliului Național pentru Siguranța Transporturilor.