Pandișpan pufos 7 ouă: Secrete pentru un desert perfect
Pentru a pregăti un pandișpan pufos ai nevoie de 7 ouă. Doar folosind o cantitate mai mare de ouă poți obține un blat galben și perfect. Acest desert poate fi copt în orice formă. Potrivită este și o tavă de tort, astfel este mai bine să-l tăi felii de tort pentru a-l decora. Tortul poate fi consumat cu o cafea sau cu un vin bun.
Pentru a pregăti acest delicios desert ai nevoie doar de câteva ingrediente. Astfel, pentru a pregăti acest tip de blat ai nevoie de 7 ouă de găină, 100 de g de făină și 100 g de zahăr. Pentru a oferi o aromă deosebită tortului ai nevoie de coajă de lămâie rămasă. Este suficient doar două lingurițe pentru a obține o aromă deosebită.
Pandișpan pufos 7 ouă: Cum să pregătești cel mai deosebit tort
Pentru a pregăti cel mai delicios blat pentru pandișpan trebuie să amesteci bine ouăle și zahărul, apoi se adaugi treptat restul ingredientelor, puțină coajă de lămâie sau portocală. Este bine să bați ouăle cu un mixer timp de 15 minute, în timp ce cu o furculiță ai nevoie de 60 de minute pentru a obține consistența perfectă. Se amestecă apoi o lingură de făină cu praful de copt pentru a obține un blat mai pufos
După care este bine să amesteci cea mai mare parte a compoziției într-o tavă de copt unsă și presărată cu făină. Unele gospodine adaugă și cacao în amestec pentru a obține o culoare mai deosebită a blatului.
Pentru a pregăti blatul pentru tort este bine să coci aluatul în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 30 de minute. Pentru a înțelege dacă blatul este gata copt trebuie să verifici cu o scobitoare. Această metodă de verificare a blatului o folosea și bunica pentru a verifica când este gata pâinea. După ce blatul este gata trebuie să tai și stropești cu zahăr pudră blatul obținut.
Umplutură pentru tort: Cum să obții cel mai delicios desert
Pentru a pregăti umplutura pentru tort vei avea nevoie de brânză de vaci de 9% aproximativ 200 g, de smântână de o grăsime de 20% sau 200 de g de mascarpone. La fel poți adăuga și puțin unt și un praf de zahăr vanilat. Unele gospodine pot folosi și migdale zdrobite sau ciocolată cu lapte pentru a obține un gust deosebit.
Această umplutură este folosită și de marii bucătari pentru pregătirea unui pandișpan pufos în restaurantele de renume. De asemenea, desertul poate fi cu ușurință decorat acasă pentru a arăta și mai apetisant. Mulți folosesc blatul pentru pandișpan pentru a pregăti un tort pentru zi de naștere.
Pandișpan este un biscuit sârbesc. Acesta se deosebește de biscuitul obișnuit datorită texturii mai densă, deoarece conține mai multă făină decât alte blaturi pentru tort. În general, tehnologia de gătit este aceeași ca a unei prăjituri cu mascarpone.
Este bine să știi că un pandișpan pufos din 7 ouă este foarte popular în țările balcanice. Acest produs de patiserie se servește foarte des la micul dejun sau drept gustare între mese. La fel ca și negresa, desertul poate fi înmuiat în sirop.