Pandișpan cu mere, un deliciu irezistibil. Rețeta unui desert aromat și pufos
Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un preparat savuros, putem pregăti un pandișpan cu mere, un deliciu irezistibil. Pandișpanul cu mere este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert delicios. Pandișpanul cu mere și scorțișoară este ideal la mesele festive alături de alte prăjituri de casă gustoase și rafinate. Iată rețeta unui desert aromat și pufos.
Pandișpan cu mere, un deliciu irezistibil
Atunci când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete savuroase. De la aromatele prăjituri de casă precum prăjitura cu gutui caramelizate, până la rețetele de chec făcut ca în vremea bunicii sau la plăcintele aromate cu brânză, toate sunt pe placul multora dintre noi și amintesc de vremea copilăriei.
Dacă vrem să pregătim rapid un desert pufos, aromat și delicios, ideal este pandișpanul cu mere. Pentru acest deliciu vom avea nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu un pandișpan irezistibil. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.
Pe lângă deliciosul pandișpan cu fructe la alegere, putem pregăti și un chec pufos și delicios cu lapte. Checul simplu poate fi servit dimineața împreună cu o cafea aromată. Pandișpanul cu mere este un desert rafinat, aromat și are un aspect deosebit. Acesta este ideal la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne bucurăm de gustul unui desert savuros.
Cum să pregătești acasă un desert aromat și pufos
Pentru deliciosul pandișpan cu mere și scorțișoară vom avea nevoie de 4 mere, 140 g de făină, 80 g de zahăr pudră, 40 g de zahăr tos, 6 ouă, 10 ml de ulei, 5 g de praf de copt, 1 ml esență de vanilie, jumătate de lămâie, jumătate de linguriță de scorțișoară și sare.
Mai întâi se spală merele și se curăță de coajă, apoi se îndepărtează semințele și se taie merele în cubulețe mici. Acestea se pun într-un bol mare împreună cu zahărul tos și se amestecă foarte bine apoi se stropesc cu zeamă de lămâie.
După aceea se bat spumă gălbenușurile împreună cu zahărul pudră până când obținem o compoziție cremoasă apoi se adaugă esența de vanilie și uleiul. Albușurile se bat spumă cu puțină sare. Peste compoziția de gălbenușuri se adaugă treptat făina și praful de copt și se amestecă continuu pentru a nu se forma cocoloașe. Compoziția de albușuri se toarnă peste cea de gălbenușuri și se amestecă foarte bine.
Se tapetează o tavă pentru pandișpan cu hârtie de copt și se unge cu unt. Se așază cubulețele de mere pudrate cu scorțișoară și peste ele se toarnă aluatul. Tava cu pandișpanul aromat se pune la cuptor timp de 30 de minute. Se poate verifica dacă pandișpanul este copt suficient aplicând testul cu scobitoarea. După ce pandișpanul este gata, se scoate din cuptor și se lasă la răcit apoi se pudrează cu zahăr vanilat. Cu siguranță vom obține un desert delicios, pe placul tuturor celor de la masă.
Pandișpanul cu mere este gustos, aromat și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Acest desert este ideal la mesele festive alături de alte prăjituri rafinate.