Palatul Culturii din Iași, istorie și arhitectură! Ateliere publice care tratează teme diverse, inspirate de patrimoniul cultural!

de: Valentin Hutanu
04:00, 07 iul. 2020

Palatul Culturii din Iași organizează ateliere, cu participare publică. Acestea sunt intitulate „Palatul Culturii din Iași, istorie și arhitectură”. Atelierele tratează aspecte diverse, inspirate de patrimoniul cultural, capitalizând importanța acestuia. Astfel, pot fi comunicate într-o manieră atractivă informații despre acesta, transformând vizita la muzeu într-o experiență memorabilă

Ateliere care tratează istoria și arhitectura și sunt inspirate de patrimoniul cultural, la Palatul Culturii din Iași! Complexul Muzeal Național „Moldova” (CMNM) Iași derulează, sub genericul D(istractiv), I(nteractiv), C(reativ), E(ducativ), ateliere care tratează teme diverse. Ele sunt inspirate de patrimoniul cultural, capitalizând importanța acestuia, comunicând într-o manieră atractivă informații despre acesta și transformând vizita la muzeu într-o experiență memorabilă.

La Palatul Culturii din Iași, cei interesați pot vorbi despre istorie și arhitectură!

Așadar, tema „Palatul Culturii din Iași, istorie și arhitectură” va fi abordată începând cu data de astăzi, 7 iulie 2020, pe bază de programare, la numărul de telefon 0232.275.979, int. 116, răspunzând astfel interesului manifestat de vizitatori de-a lungul timpului cu privire la acest edificiu-simbol al urbei ieșene.
Atelierele se vor derula de două ori pe zi, cu începere de la ora 11:00 și, respectiv, 13:00, de marți până sâmbătă.

„Pentru ziua de sâmbătă, programarea va trebui făcută cel puțin cu o zi înainte. Numărul de participanți va fi cuprins între minimum 4 și maximum 20, cu păstrarea măsurilor de prevenire a transmiterii virusului COVID-19 pe întreaga durată a activității. Prețul unui bilet de atelier cu această temă este de 15 lei / persoană, iar durata este de aproximativ 30 de minute”, au precizat oficialii de la Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași.

În 2018, Palatul Culturii din Iași lansa ateliere cu scopul de a valorifica patrimoniul și expozițiile temporare disponibile

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași anunța organizarea, încă din 2018, a seriei de ateliere de educație muzeală, sub genericul DICE: Distractiv, Interactiv, Creativ, Educativ. Scopul principal era acela de a valorifica patrimoniul și expozițiile temporare disponibile în Palatul Culturii din Iași și din perspectiva formării culturale.
Adresate celor tineri și foarte tineri, atelierele de la Palat abordau diverse teme:

„Tainele ceramicii Cucuteni”, „Lumea animalelor fantastice”, „Eu, tu și florile”, „(Auto)-Portretul”, „Atelier de țesut la gherghef” sau „Mărțișoare”. „Convinși că educația de calitate a copiilor de astăzi asigură dezvoltarea armonioasă a adulților de mâine, vă așteptăm cu drag la atelierele de la Palat, pentru a descoperi împreună frumusețea, poate nebănuită, a patrimoniului”, au precizat cei de la Palatul Culturii din Iași.

Palatul Culturii, cu aerul său romantic, și-a făcut apariția în peisajul Iașului în 1914

Așa cum reliefează istoricul Sorin Iftimi, de la Muzeul de Istorie a Moldovei,

„Palatul Culturii, cu aerul său romantic, și-a făcut apariția în peisajul Iașului în 1914, cu mult înainte de inaugurarea sa oficială. Clădirea, cu puternica sa personalitate arhitecturală, situată chiar în inima orașului istoric, a fost adoptată repede de ieșeni. Silueta turnului, cu orologiul său muzical, a devenit curând un simbol identitar, un motiv de mândrie pentru locuitorii Iașului. Ieșenii și Palatul Culturii au trecut, împreună, prin două războaie, prin mai multe cutremure și prin trei regimuri politice. Este o iubire de durată, construită în timp, oțelită prin multe încercări”, arată Sorin Iftimi.