Pâine cu ou, zahăr și scorțișoară – Desert gata în 15 minute
Mic dejun romantic, dulce şi foarte uşor de preparat! Poţi face pâine cu ou şi sos de ciocolată atât pentru persoana iubită, cât şi că deşert pentru copii. Ingredientele deja le ai bucătărie. În maxim 15 minute, totul e gata şi poate fi servit.
Foloseşte pâine mai veche. Drept condimente poţi adăuga şi altele, în afară de scorţişoară, anason şi cardamom. Totul e în funcţie de gustul sau preferinţele tale. Spor la gătit şi poftă bună!
Ingrediente:
- 4 felii groase pâine albă
- 180 ml lapte
- 2 ouă
- 2-3 linguri unt
- 2 vârfuri de cuțit scorțișoară măcinată
- 2-3 linguri zahăr
- 70 g ciocolată amăruie
- un vârf de cuțit cardamon
- un vârf de cuţit de anason măcinat
Mod de preparare:
Decupează inimioare din pâine. Mate bine ouăle şi amestecă-le apoi cu lapte. Cufunda inimioarele în acest mix, după care rumeneşte-le uşor în unt icnins.
Pune nişte hârtie de copt într-o tavă. Aşază feliile de pâine în tavă. Amestecă scorţişoară cu zahărul. Presara peste inimioarele din tava. Baga tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius, în jur de 7-10 minute, adică atât cât se topeşte zahărul.
Încălzeşte restul de lapte. Adaugă în el ciocolată dată pe razătoare, ca să se topească de tot. Pune în sosul de lapte anasoonul şi cardamomul. Scoate inimioarele de pâine din cuptor, transferă-le pe o farfurie şi toarnă peste ele sosul de ciocolată.