Pădurea de piatră, locul misterios care atrage turiști din toate colțurile lumii. Ce regulă trebuie să respecte cei care ajung aici
Pădurea de piatră din Bulgaria este locul misterios care atrage turiști din toate colțurile lumii. Nimeni nu poate explica modul în care a apărut situl care în prezent face parte din patrimoniul UNESCO. Iată ce regulă trebuie să respecte cei care ajung aici.
Pădurea de piatră, locul misterios care atrage turiști din toate colțurile lumii
Pădurea de piatră aflată aproape de România îi fascinează pe turiști. Pădurea unică se găsește în Bulgaria, la o distanță de 20 de kilometri de Varna. Bulgarii o numesc Pobiti Kamani, care se traduce prin „pietre bătute în pământ.”
Cei care ajung să vadă pădurea de piatră rămân fără cuvinte. Pilonii uriași de piatră ajung și la 7 metri, iar toate formațiunile stâncoase sunt înfipte în nisip. Pădurea de piatră pare că a apărut în mod natural, însă mulți nu își pot explica modul în care s-a format pădurea misterioasă.
Pădurea de piatră din Bulgaria a fost declarată sit arheologic în anul 1937, iar în prezent face parte din Patrimoniul UNESCO. Vizitatorii sunt fascinați de peisajele din jur, dar mai ales de formațiunile stâncoase.
Locul în care există piramide de pământ
Într-un sat izolat din România turiștii pot vedea piramide. Călătorii au de parcurs un traseu spectaculos de câteva ore pentru a vedea formațiunile unice în țară, care arată ca niște piramide. Este vorba despre movilele de la Șona, din Brașov. Cele 8 dealuri cu formă de piramidă au 30 de metri înălțime și sunt dispuse pe două șiruri. Localnicii nu le numesc piramide, ci guruieți. Piramidele de la Șona domină satul cu toate că sunt mai puțin cunoscute de călători. Legenda spune că piramidele de pământ ar fi fost ridicate de pe vremea dacilor pentru a ascunde acolo comori. Mai multe legende circulă în satul cu piramide, iar turiștii sunt fascinați de formațiunile misterioase și de peisajele din jur. Zona este puțin cunoscută, dar cine ajunge aici rămâne fără cuvinte la vederea piramidelor.
Un alt loc din țară care atrage turiștii indiferent de anotimp este în Munții Șureanu, în Fundătura Ponorului din Hunedoara. Zona este denumită Palma lui Dumnezeu. Locul este străbătut de râul Ponor, pe o lungime de aproape 9 kilometri și este traversat de peșteri, văi, cascade, case răsfirate, dar și animale care trăiesc în libertate. Casele din zonă sunt construite din lemn și piatră, iar localnicii nu au curent electric, dar nici apă și canalizare. Totodată, nu există nici semnal la telefon. Turiștii care vor să viziteze zona sălbatică trebuie să știe că nu pot ajunge în acest loc cu mașina. Trebuie să parcurgă un drum forestier de două ore, timp în care se pot bucura de frumusețile naturii.
O altă atracție turistică este satul Biertan. Satul Biertan face parte din Patrimoniul UNESCO și atrage mii de turiști. Satul se află în Sibiu și este înconjurat de dealuri și peisaje de basm. Zona este încărcată de istorie, iar arhitectura caselor este unică. Turiștii care ajung în satul Biertan pot vedea cetatea fortificată, Turnul Primăriei, biserica din Biertan și Bastionul Închisorii. Turiștii români, dar și cei străini sunt fascinați de Sibiu și de împrejurimile sale. Satul Biertan a primit titlul de ,,satul de poveste.”
Turiștii care vor să aibă parte de o experiență unică de vacanță trebuie să vadă și pădurea de pietre din Bulgaria.