Pădurar ieșean, concediat din pricina unor lemne! Bărbatul a dat în judecată Romsilva!

de: evelina.chitoroaga
04:00, 19 nov. 2019

Un fost angajat al Regiei Naționale Romsilva a decis să acționeze în judecată instituția. Acesta le solicită magistraților să îl reinstaleze în funcție, după ce contractul său de muncă a fost desfăcut. Totul a pornit de la o presupusă lipsă în gestiune a peste 120 de metri pătrați de material lemnos.

Un ieșean a decis să acționeze în judecată Regia Națională Romsilva. Astfel, Gabriel Pricop le cere magistraților din cadrul Tribunalului Iași să dispună anularea deciziei de desfacere a contractului de muncă.
Acum, urmează ca instanța să stabilească un prim termen de judecată al litigiului, după care magistrații vor asculta ce au de spus părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Scandal din cauza gestiunii

Reclamantul a precizat în cererea adresată instanței că, pe data de 22 martie 2019, Romsilva – Direcția Silvică Iași a decis desfacerea contractului său de muncă. Motivul a constat în îndeplinirea necorespunzătoare a atribuțiilor de serviciu privind gestionarea materialului lemnos din Roșcani, potrivit acestuia.
În plus, șefii i-au reproșat ieșeanului că nu ar fi respectat prevederile legale referitoare la exploatarea lemnului.

„Acest fapt a dus la crearea unui prejudiciu de 58.330 de lei, constatat la inventarierea stocurilor”, au menționat cei de la Romsilva

Mai exact, în luna februarie a avut loc un control, în urma căruia inspectorii au emis un raport. Potrivit reclamantului, descrierea faptei din raportul din 27 februarie 2019 nu corespunde cu fapta pentru care a fost dispusă desfacerea contractului de muncă.
În fapt, inspectorii au susținut că, din gestiune, ar fi lipsit o cantitate de 129,46 metri pătrați de lemn din specia cireș. Mai mult, inspectorii i-au reproșat pădurarului că ar fi vândut lemnul la un preț necorespunzător speciei din care face parte.

„Fapta descrisă la desfacerea contractului de muncă nu este aceeași cu cea de la articolul 1. Există neconcordanțe în privința constatărilor din raport. Acolo a fost vorba despre materialul lemnos care există la cioată, nu pe platforma primară. Acel lemn este împrăștiat și nu puteam să observ dacă există lipsuri și nici nu a putut fi făcută vreo evidență în acest sens. Valorificarea arborilor a fost făcută scriptic, din birou, comisia nu a fost pe teren pentru a verifica”, a mai afirmat reclamantul.

Acesta a mai specificat că verificarea gestiunilor nu a fost efectuată în mod temeinic.

„Este vorba despre niște înregistrări eronate, iar acel prejudiciu nu există”, a încheiat bărbatul.