Prima pagină » Local » Pacienții dintr-o comună din Iași au, pentru prima dată, propriul medic de familie! Gheorghe Văleanu: „Până acum, pentru orice consultație trebuiau să meargă până la Târgu Frumos” – FOTO

Pacienții dintr-o comună din Iași au, pentru prima dată, propriul medic de familie! Gheorghe Văleanu: „Până acum, pentru orice consultație trebuiau să meargă până la Târgu Frumos” – FOTO

06 mart. 2024, 02:00, 2 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Local

Pacienții din comuna Ion Neculce, județul Iași, au, pentru prima dată, propriul medic de familie. Până acum, aceștia trebuiau să se deplaseze în Târgu Frumos ori de câte ori aveau nevoie de o consultație sau de un bilet de trimitere, deoarece în localitate nu activa niciun medic de familie.

De la 1 martie, în comuna Ion Neculce, județul Iași, există un medic de familie

Începând cu data de 1 martie 2024, în comuna Ion Neculce, județul Iași, activează un medic de familie ce are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Iași. Gheorghe Văleanu, primarul comunei Ion Neculce, a declarat pentru BZI că, până acum, pacienții mergeau la Târgu Frumos, deoarece în localitate nu aveau dispensar.

„Noi am avut un dispensar pe care l-am terminat și l-am concesionat unei societăți care are medici pentru mai multe specializări, Silva Clinic se cheamă societatea. Până la 1 martie nu aveam medic de familie în comună, niciodată nu am avut, până acum nu am avut nici dispensar, nici medic. Am reușit să facem acest dispensar, să-l transformăm într-o clinică și să aducem și un medic de familie care de acum va trebui să-și caute pacienți și să-și desfășoare activitatea. Pacienții sunt bucuroși că au medic la ei în comună, până acum, pentru orice consultație trebuiau să meargă până la Târgu Frumos”, a declarat Gheorghe Văleanu, primarul comunei Ion Neculce.

În dispensarul din Ion Neculce s-au investit 600.000 de euro

Dispensarul este situat în localitatea Războieni, comuna Ion Neculce, iar pacienții au la dispoziție și medici pentru specialitățile pediatrie, dermatologie, cardiologie și ginecologie.

„A fost încheiat contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Iași, începând cu data de 1 martie. Au început să se înscrie pacienții, dar încă mai avem niște probleme tehnice cu programul de la CAS, dar acesta nu este neapărat un impediment. Avem deja pacienți care sunt trecuți pe o listă de așteptare, în sensul că ei vor deja să vină, doar că nu ne funcționează programul, dar această problemă tehnică se va rezolva foarte rapid.

Medicul de familie este deja la Ion Neculce. Luni, miercuri și vineri este la cabinet de la ora 9.00 la ora 14.00, iar de la 14.00 la 16.00 are teren. Marți și joi are program de teren de la 9.00 la 11.00, iar la cabinet este de la 11.00 la 16.00. Pe lângă medic de familie, în cadrul dispensarului avem și pediatru, dermatologie, cardiologie și ginecologie. De asemenea, la dispensar este și o farmacie”, au explicat reprezentanții SC Silva Clinic SRL.

Valoarea investiției a fost de 600.000 de euro. Comuna ieșeană se număra, până acum scurt timp, printre singurele din județ în care nu exista medic de familie. Cei peste 5 mii de locuitori ai localității au fost nevoiți ani la rând să meargă la medic în Târgu Frumos.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`