Ovule pentru mâncărimi în zona intimă. Ce pași să urmezi pentru a uita definitiv de acest deranj
Multe femei folosesc la indicația ginecologului ovule pentru mâncărimi în zona intimă. Mâncărimile și arsurile din zona intimă, care sunt cauzate de roșeață și inflamație, reprezintă cel mai frecvent motiv de vizită la un ginecolog și dermatovenerolog.
Cele mai frecvente afecțiuni care provoacă acest disconfort sunt vulvovaginita și dermatita de contact. Mâncărimile și arsurile din zona anogenitală nu numai că interferează cu o viață activă, dar contribuie și la durerea în timpul unui act sexual. Mai mult decât atât, apariția acestor simptome în postmenopauză este o problemă gravă pentru femei, uneori ducând la cancer. Un examen ginecologic pentru vulvoscopie și frotiuri sunt minimul necesar pentru a pune un diagnostic corect. Dacă este indicat, se poate efectua un test biochimic al sângelui și o examinare pentru depistarea infecțiilor cu transmitere sexuală. Dacă este necesar, se organizează o consultație cu alți specialiști pentru a ajuta la identificarea și eliminarea cauzei disconfortului din zona intimă.
Ovule pentru mâncărimi în zona intimă. Remedii pentru a scăpa de disconfort
Odată determinată cauza, se administrează un tratament. Tratamentul este adaptat individului, ținând cont de factorul declanșator, de vârsta pacientului și de afecțiunile medicale care stau la baza acestuia.
Antimicrobienele din grupul B, antibioticele, medicamentele pentru infecții fungice și protozoare sunt prescrise pentru a reduce simptomele deranjante. Alte tipuri de boli cu transmitere sexuală necesită utilizarea simultană a două sau mai multe medicamente. Printre aceste medicamente se numără și aplicarea unor ovule pentru mâncărimi.
Terapia de substituție cu estrogeni este prescrisă pentru colpită și alte patologii caracterizate de deficit de hormoni feminini. Acestea sunt disponibile sub formă de supozitoare, pastile și unguente. Metode terapeutice pentru a combate inflamația și atrofia țesuturilor constituie dușuri, creme speciale și supozitoare. Cantitatea și regularitatea aplicării variază în funcție de tabloul clinic general.
Restabilirea microflorei vaginale prin expunerea locală la bacterii lactice care contracarează dezvoltarea agenților patogeni. Este indicat în cazul vaginozei aplicarea unor ovule. Medicii recomandă administrarea de antidepresive în cazurile în care pruritul vaginal se datorează depresiei psiho-emoționale a femeii. De asemenea, un preparat igienic sub formă de cremă ajută la ameliorarea mâncărimilor.
Prevenirea mâncărimilor în zona genitală. Cum să eviți apariția problemei
Igiena intimă regulată și de bună calitate te va ajuta să previi apariția mâncărimilor. Pentru a nu simți acest disconfort ginecologii recomandă să purtați lenjerie intimă confortabilă, confecționată din material respirabil.
Atenție sporită la activitatea sexuală. Sexul cu un partener obișnuit și controalele regulate vă ajută să evitați riscul de infecții și apariția mâncărimilor. De asemenea, o dietă nutritivă și un program adecvat de muncă, activitate fizică și somn te vor ajuta să eviți apariția deranjului. Controalele medicale pentru a vă monitoriza starea de sănătate sunt foarte importante. Astfel, acestea trebuie efectuate cel puțin o dată pe an.
În cazul în care mâncărimea și-a făcut apariția este bine să vă spălați mai des, de mai multe ori pe zi. Folosiți apă simplă, fără a folosi produse suplimentare. Utilizarea pudrei de talc sau a pudrei pentru copii poate fi de asemenea de ajutor. Utilizarea soluției de mangan nu este de dorit, deoarece utilizarea frecventă va usca membranele mucoase.
De mare ajutor sunt și folosirea de ovule pentru mâncărimi în zona intimă. Încearcă să urmezi o dietă hipoalergenică, trebuie evitate alimentele picante, condimentate și murate. Puneți accentul în principal pe legume, fructe, produse lactate și cereale. Evitați relațiile sexuale, eforturile fizice îndelungate, mesele abundente și perioadele lungi la soare.