Ouă umplute, scufundate în smântână cu maioneză
Nu există aperitiv pentru masa festivă care să nu cuprindă şi delicioasele ouă umplute cu pate. De data aceasta, însă, îţi propunem o reţetă inedită de ouă umplute scufundate într-un sos de maioneză cu smântână şi muştar. Sunt delicioase şi pot fi servite alături de celelalte preparate pe care le găteşti pentru masa de Revelion, de exemplu.
Ingrediente:
10 ouă
1 pate de porc
150 ml smântână
300 ml ulei
1 linguriţă muştar
Mod de preparare:
Ouăle se fierb tari, cel puţin 10 minute, pentru că gălbenuşul să nu fie moale. Se curăţă şi se taie în două, după care se scot gălbenuşurile. Acestea se amestecă cu un pate, iar umplutura se adaugă cu ajutorul unei linguriţe în jumătăţile de ou. Ineditul reţetei este dat de sosul pe care îl vei prepara pentru a finaliza reţeta.
Maioneza se face normal, dintr-un ou crud şi o linguriţa de muştar. După ce adaugi treptat uleiul şi se îngroaşă amestecul, adaugă smântâna. Amestecul obţinut se pune într-un vas în care se „scufundă” oulăle umplute. Se poate adăuga verdeaţa prospăta pentru un plus de aromă. Se servesc cu lingură, cu tot cu sosul de smântână.