Ouă murate. Cum se prepară delicioasele ouă marinate și cum se mănâncă
Multe gospodine vor să afle cum pot pune ouă murate la borcane în sos de soia, în oțet sau în zeamă de sfeclă roșie. Pe cât de inedit este acest preparat culinar, pe atât este de gustos și sănătos. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Tot ce avem de făcut este să folosim ouă proaspete de țară și să adăugăm câteva condimente aromate, iar succesul va fi garantat. Iată cum se prepară delicioasele ouă marinate și cum se mănâncă.
Ouă murate
Gustoasele ouă murate sunt de fapt ouă fierte tari puse la borcan în oțet, în saramură și în zeamă de sfeclă roșie. Acest preparat culinar reprezintă de fapt o modalitate de a conserva ouăle fierte și de a le păstra savoarea mai mult timp. Rețeta originară este din Germania, dar a fost preluată ulterior și în Asia și în toată Europa de Vest. Ouăle murate au devenit treptat o gustare populară în pub-uri, baruri, terase, unde se servește bere.
Ouăle murate se fierb tari, se decojesc apoi se pun la borcan într-un amestec din oțet, sare și alte condimente. Compoziția de marinat trebuie să fie fiartă și turnată fierbinte peste ouăle tari. Pentru a oferi ouălor o culoare aparte și un gust deosebit, putem adăuga în borcane și zeamă de sfeclă roșie. Aspectul și gustul ouălor murate îi vor cuceri pe cei de la masă. Metoda clasică de a mânca ouă murate este cu sare și piper, dar ouăle pot fi consumate și cu o supă de tăiței ramen sau cu pâine prăjită și avocado.
Ouăle pot fi marinate în saramură, în sos de soia sau în oțet. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după gust. Dacă avem în vedere câteva trucuri culinare, la final vom obține cele mai bune ouă murate, un adevărat deliciu pentru cei de la masă.
Cum să prepari acasă ouă murate cu sfeclă
Dacă vrem să punem niște ouă murate la borcan vom avea nevoie de 2 căni de apă, 1 sfeclă roșie, 1 cană de oțet de mere, jumătate de cană de zahăr, 2 linguri de sare, 6 ouă fierte tari și curățate de coajă, și piper negru măcinat.
Se pune o cană cu apă într-o cratiță mică și se adaugă sfecla dată prin răzătoare sau tăiată cubulețe. Se lasă la călit timp de 15 minute, apoi se adaugă în cratiță oțetul, cealaltă cană cu apă rămasă, zahărul și sarea și se lasă totul la fiert până când zahărul se topește. Saramura se lasă la răcit apoi se transferă într-un borcan potrivit.
În borcan se pun ouăle fierte tari și curățate de coajă apoi se toarnă saramura. Se mai completează cu apă fierbinte pentru a umple borcanul, iar ouăle să fie bine acoperite. Se închide borcanul cu capacul și se lasă timp de 3 zile. După aceea ouăle murate se pot consuma alături de alte delicii culinare. Cu siguranță acest preparat va fi pe placul celor de la masă.
Ouăle murate sunt gustoase, sănătoase și își pot păstra proprietățile dacă sunt conservate cu grijă la borcan. Rețeta este simplă, savuroasă și sănătoasă, iar cu un strop de imaginație și câteva ingrediente, la final vom obține un preparat perfect.