Ouă de rață. Care sunt beneficiile acestora pentru organismul uman?
De cele mai multe ori, persoanele care mănâncă ouă de rață sunt de obicei rare. De asemenea, acestea nici nu se prea vând în magazine. De obicei, pe rafturi se găsesc doar recipiente cu ouă de găină și de prepeliță. Dar acesta nu este un motiv pentru a exclude produsul din dieta ta.
Un ou de rață este mai mare decât un ou de găină, prin urmare conține mai multe elemente utile și nutritive. De exemplu, un ou de găină cântărește în medie 60 g, în timp ce un ou de rață este mai greu, având 90 g. Din păcate, nu poate fi trecut în lista cu alimente dietetice. Însă, este bine să știi că ouăle sunt sănătoase și pot reface necesarul de vitamine, aminoacizi, macro- și microelemente. Nu în zadar ouăle de rață sunt incluse în dieta zilnică a locuitorilor din țările asiatice, unde s-a înregistrat un procent mare de longevitate.
Ouă de rață. De ce produsul este valoros ?
Oul de rață conține multe vitamine și minerale. Omega-3 este bun pentru inimă și pentru funcționarea creierului. De asemenea, acidul folic care se regăsește în oul de rață este util pentru femeile însărcinate și pentru o dezvoltare favorabilă a fătului.
Ouăle conțin calciu, vitaminele D și K2 care susțin structura osoasă. Magneziul și vitaminele B conținute în produs ajută sistemul nervos. Iar fierul joacă un rol important în formarea hemoglobinei. Fosforul susține echilibrul acid-alcalin din organism. Pe când, zincul este important pentru întărirea memoriei și a atenției.
Trebuie să știi că spre deosebire de ouăle de găină și de prepeliță, cele de rață conțin și seleniu, care încetinește îmbătrânirea. Vitamina A întărește sistemul imunitar, fiind esențială pentru absorbția vitaminei E, care stabilizează sistemul sexual.
Colina previne acumularea de grăsimi și ajută la eliminarea colesterolului din organism. Leucina normalizează metabolismul, furnizează energie celulelor și stimulează producția de insulină. Acidul glutamic este esențial pentru construirea proteinelor și treonina ajută la sinteza colagenului și a elastinei.
Câte calorii are acest aliment? Pentru ce persoane este recomandat consumul produsului
Un ou de rață are cel puțin 170-190 kcal, ceea ce poate înlocui 2 ouă de găină sau 6-7 ouă de prepeliță. Este un produs destul de consistent, așa că nutriționiștii recomandă să nu mâncați mai mult de unul pe zi. Astfel de ouă sunt recomandate persoanelor care sunt subponderale, acestea vor ajuta la îmbunătățirea metabolismului grăsimilor și la obținerea kilogramelor necesare.
Pentru consumul zilnic, ouăle de rață sunt recomandate sportivilor pentru a ajuta organismul să se recupereze după sarcini grele și să obțină proteine pentru creșterea masei musculare. Acestea sunt, de asemenea, foarte benefice pentru bărbați. Ouăle de rață cresc fluxul sanguin la organele genitale și produc mai mulți spermatozoizi.
Ouăle de rață au o serie de contraindicații. Faptul dacă acestea sunt utile pentru copii este o chestiune controversată. Pediatrii și nutriționiștii nu le recomandă pentru copiii preșcolari din cauza conținutului ridicat de colesterol, a particularităților de digestie și a posibilelor manifestări alergice.
Dacă aveți îndoieli dacă trebuie să introduceți ouă de rață în dietă, este mai bine să o faceți treptat, urmărind reacția organismului. Dacă o persoană este supraponderală, fără îndoială că ar trebui să fie precaută în ceea ce privește consumul de acest produs, din cauza conținutului ridicat de grăsimi. Conținutul ridicat de colesterol poate fi, de asemenea, dăunător pentru cei care au probleme cardiace.