Oțet de mere cu miere. Cum poți prepara acasă acest produs miraculos
Folosit cel mai des pentru pierderea în kilograme și redobândirea siluetei, oțetul de mere cu miere are numeroase beneficii pentru organismul uman, fiind de mare ajutor și împotriva diverselor afecțiuni.
Cum preparăm oțetul de mere cu miere, acasă
Dacă dorim să ne bucurăm de un posibil tratament naturist , plin de enzime și calități, putem prepara singuri, acasă, oțetul de mere cu miere.
Pornind de la mere, acestea se spală și se curăță. Apoi se dau printr-o răzătoare, folosindu-se și cotoarele. Puse într-un vis, de preferat, de sticlă, lemn sau ceramică, turnăm apă călduță, fiartă în prealabil (0,5 l apa la 0,4 kg terci de mere). Pentru fiecare litru de apă, adăugăm 100 de grame de miere.
Amestecul se păstrează acoperit, într-o cameră întunecată, la temperatura de 20-30 de grade, pentru a fermenta. Se ține pentru aproximativ 10 zile, timp în care avem grijă să amestecă, de 2-3 pe zi. După acest timp, se pune într-un săculeț de pânză rară și se strecoară prin presare, apoi din nou prin tifon.
Sucul obținut se pune într-o sticlă cu gura largă, peste care mai adăugăm 50-100g de miere pentru fiecare litru de suc și se amesteca pentru omogenizare. Se leagă recipientul și se păstrează tot la căldură.
În momentul în care lichidul se limpezește, înseamnă că fermentația s-a terminat. Asta ar dura între 40 și 60 de zile. Produsul final se ține la loc răcoros.
Proprietățile acestui produs
Datorită mierii, oțetul va avea are proprietăți cicatrizante, calmante, tonifiante și antioxidante. Consumul acestui oțet ajută la detoxifierea organismului, la stimularea digestiei, la reglarea tranzitului intestinal, la arderea grăsimilor, la scăderea colesterolului, la prevenirea osteoporozei și a diabetului, la reglarea glicemiei, la prevenirea și tratarea infecțiilor bacteriene și la diminuarea senzației de foame.
În ceea ce privește influența pe care o are pentru pierderea kilogramelor în plus, este nevoie să se țină o cură. Aceasta constă în consumarea unui pahar cu apă care conține 2-3 lingurițe de oțet de mere cu miere, înainte cu 15-30 de minute înainte de fiecare masă. Paharul se va bea ușor, cu înghițituri mici. Cura trebuie urmată cel puțin o lună jumate, după care se face o pauză de cel puțin o lună.
Acest oțet este foarte benefic și în ceea ce înseamnă tratarea anumitor afecțiuni precum: dischinezia biliară, insuficiența tiroidiană, indigestia, oboseala, litiaza renală fosfatica și oxalica, litiaza biliara cronică, anemia, reumatismul, nevroza, durerile musculare, migrenele, nevralgiile, sinuzita, sterilitatea, urticaria, intoxicațiile alimentare, intoxicațiile cu alcool și tutun.
Acest produs este contraindicat persoanelor care suferă de litiază renală urică, gută, insuficiență tiroidiană și paratiroidiană, aciditate gastrică, gastrită hiperacidă, ulcer gastro-duodenal, febră musculară și hipotensiune arterială.
Oțetul de mere cu miere are acțiune terapeutică, împiedicând procesele de îmbătrânire și de degenerare a cartilajelor și epiteliilor.