Ostropel de pui moldovenesc. Rețeta tradițională cu care îi vei cuceri pe cei de la masă
Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu o mâncare gustoasă, făcută după rețeta bunicii, ideal este un ostropel de pui moldovenesc. Acesta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, succesul culinar este garantat. Ostropelul de pui moldovenesc poate fi servit la orice ocazie și merge perfect cu o pâine de casă pufoasă și aromată. Iată rețeta tradițională cu care îi vei cuceri pe cei de la masă.
Ostropel de pui moldovenesc
Când vine vorba de rețetele tradiționale de mâncare, gospodinele se întrec în tot felul de secrete culinare. Pentru iubitorii de preparate savuroase cu carne ideal este un ostropel de pui moldoveenesc.
Ostropelul de pui moldovenesc este perfect de servit la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese. Pe lângă acest preparat gustos, aromat și suculent, putem pregăti pentru cei dragi și un escalop de pui cu ciuperci. Acesta este rafinat, delicios și are un aspect deosebit.
De asemenea, dacă vrem să ne încântăm papilele gustative cu o mâncare sățioasă, sănătoasă și ușoară, putem face rapid niște ciuperci crăițe. Acestea se gătesc în diferite moduri, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul va fi garantat.
Ostropelul de pui moldovenesc este ideal de servit la orice ocazie, are o savoare aparte și se face rapid, cu doar câteva ingrediente.
Rețeta bunicii pentru o mâncare savuroasă
Dacă vrem să pregătim acasă un ostropel de pui moldovenesc vom avea nevoie de 1 kg de carne de pui, 2 cepe, 150 g de roșii decojite de pieliță, 5 căței de usturoi, 1 frunză de dafin, 2 linguri de oțet, ulei, sare și piper după gust.
Mai întâi se pregătește carnea pentru ostropelul de pui. Se spală și se taie în bucăți potrivite apoi se lasă la scurs. După aceea se pune carnea la prăjit într-o tigaie cu ulei încins. Între timp se toacă ceapa, usturoiul și roșiile decojite și tăiate în cubulețe.
Se pune în tigaie ceapa tocată împreună cu sarea, iar după ce se călește ușor se adaugă puțină apă. Se lasă totul să fiarbă la foc înăbușit până se pătrunde carnea, iar ceapa se înmoaie. După aceea se adaugă roșiile tăiate cubulețe, sucul de roșii, usturoiul tocat, frunza de dafin și o jumătate de cană de apă în care s-a diluat oțetul. La final, se potrivește gustul cu sare și piper. Ostropelul cu carne de pui se lasă să fiarbă înăbușit pînă ce puiul se înmoaie și sosul scade puțin. Cu siguranță acest preparat va fi pe placul tuturor celor de la masă.
Ostropelul de pui moldovenesc este gustos, aromat și poate fi pregătit pentru orice ocazie. Această mâncare delicioasă se face rapid, cu câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Ostropelul merge perfect cu o pâine fragedă de casă, crocantă și aromată. Când vine vorba de rețetele de ostropel de pui sau de porc, gospodinele se întrec în tot felul de secrete culinare. Ostropelul moldovenesc este pe placul multora dintre noi și cu siguranță îi va cuceri pe cei de la masă.