Organizația Mondială a Sănătății, o nouă veste teribilă. Ce se întâmplă, oare?

de: BZI.ro
10:33, 14 sept. 2020

Organizația Mondială a Sănătății a dat o nouă veste teribilă. Duminica au fost raportate 307.930 de noi îmbolnăviri cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. Cifra reprezintă un nou record la nivel mondial. Recordul precedent a fost înregistrat pe 6 septembrie.

India, SUA şi Brazilia au înregistrat cele mai mari creşteri ale cazurilor de infectare cu noul coronavirus. Bilanţul deceselor a crescut cu 5.537 de morţi, ajungând la un total de 917.417.

Cum arată situaţia

Potrivit OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii), India a raportat 94.372 de noi cazuri de contaminare, urmată de SUA cu 45.523 de noi infectări şi Brazilia cu 43.718 de noi îmbolnăviri.

SUA şi India au raportat, fiecare, peste 1.000 de noi decese, iar Brazilia a raportat 874 de morţi.

Care era recordul anterior raportat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Recordul precedent, privind numărul zilnic al îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, a fost înregistrat pe 6 septembrie când au fost raportate 306.857 de cazuri. Pe 17 aprilie, agenţia ONU a raportat un record de 12.430 de decese.

India se situează pe primul loc la nivel mondial în privinţa noilor cazuri raportate zilnic şi a stabilit un record global săptămâna trecută, cu 97.570 de cazuri raportate într-o singură zi.

58 de țări, zona roșie a planetei

Infectările cu noul coronavirus continuă să fie în creştere în 58 de ţări, dintre care se remarcă Argentina, Indonezia, Măroc, Spania şi Ucraina, potrivit unei analize a Reuters.

În SUA, numărul cazurilor de COVID-19 este în scădere. Acestea au scăzut cu aproximativ 44%, comparativ cu recordul de peste 77.000 de noi cazuri, raportate pe 16 iulie, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii . Cazurile de contaminare din Brazilia înregistrează, de asemenea, o tendinţă descendentă.

România este pe locul întâi la rata deceselor provocate de SARS-CoV-2 în Europa

România este ţara europeană care a înregistrat cele mai multe decese cauzate de COVID-19 la fiecare 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, potrivit datelor actualizate duminică de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC).

TOPUL la rata deceselor provocate de COVID-19 la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni:

România – 3

Bulgăria – 1,6

Spania – 1,6

Malta – 1

Croația 0,9

Franța – 0,5

Grecia – 0,4

Portugalia – 0,4

Polonia – 0,4

Studiu alarmant privind noul coronavirus! Ce efecte poate avea acest virus asupra creierului

Un studiu organizat la Universitatea Yale arată că noul coronavirus produce efecte asupra creierului, asta mai ales din cauza lipsei de oxigen. Astfel, durerile de cap, confuzia şi delirul experimentate de unii bolnavi de Covid-19 ar putea fi rezultatul unei invadări directe a coronavirusului în creier.

Cercetările sunt încă preliminare, dar aduc indicii pentru a susţine ceea ce până acum puţin timp era doar o teorie în mare măsură nedovedită, informează Realitatea.

Potrivit studiului, condus de Akiko Iwasaki, imunolog la Universitatea Yale, virusul este capabil să se multiplice în interiorul creierului şi prezenţa sa privează de oxigen celulele creierului vecin. Frecvenţa acestei situaţii nu este încă clară.

Nu ar fi total şocant ca SARS-CoV-2 să fie capabil de a pătrunde bariera hematoencefalică, o structură care înconjoară vasele de sânge din creier şi încearcă să blocheze substanţele străine. Dar medicii credeau până acum că consecinţele neurologice constatate la aproape jumătate dintre pacienţii Covid spitalizaţi ar putea fi rezultatul unui răspuns imunitar anormal – „furtuna de citonkină” – provocând o inflamare a creierului, mai degrabă decât o invadare a virusului în creier.