Oraşul Wuhan din China în centrul unui focar de COVID-19 după luni în care nu s-a semnalat niciun caz

de: George Cristian
13:21, 02 aug. 2021

Pandemia de COVID-19 pare să fi revenit în orașul Wuhan din China, oraș din care a pornit primul val mondial al infectărilor. Autorităţile au declarat faptul că există un focar în care 7 muncitori au fost testaţi pozitiv la infectare şi au fost trimişi în izolare.

Virusul SARS-CoV-2 îşi are originea în Wuhan, orașul care a făcut şi face în continuare subiectul a mai multor controverse. De exemplu, OMS a lansat o anchetă pentru a vedea dacă acesta a ieșit accidental dintr-un laborator sau dacă pur şi simplu s-a transmis de la lilieci la oameni.

Mai multe cazuri de COVID-19 în Wuhan din China

Conform autorităţilor din China, în orașul Wuhan a apărut un focar de infectări cu COVID-19. Așadar, 7 persoane au fost diagnosticate cu virusul şi au fost trimise în izolare. Muncitorii au cu toții legătură cu zona de dezvoltare economică a orașului. Au intrat imediat în izolare.

Autoritățile au revenit cu cerea de respectare a regulilor anti-COVID, inclusiv purtarea măștii în public, distanțarea și spălarea frecventă a mâinilor. Wuhan a atinsese o rată importantă de vaccinare, de 77%.

De altfel nu este singurul focar înregistrat în China după o perioadă lungă. Vorbim despre faptul că mai multe regiuni au fost cuprinse de valuri de infectări.

Un focar Covid descoperit pentru prima dată în orașul chinez Nanjing s-a răspândit în cinci provincii și Beijing, mass-media de stat numind-o „cea mai extinsă contagiune după Wuhan”.

Aproape 200 de persoane au fost infectate de când virusul a fost detectat pentru prima dată pe aeroportul aglomerat al orașului, pe 20 iulie. Toate zborurile de pe aeroportul Nanjing vor fi suspendate până la 11 august, a declarat Global Times, citând o sursă. Oficialii au început, de asemenea, testarea la nivelul întregului oraș.

China în centrul unui scandal după ce este epicentrul pandemiei de COVID-19

Oficialii OMS au solicitat informații clare despre laboratorul din Wuhan, afirmând că, în calitate de profesionist medical, știa că se pot întâmpla accidente. Acesta a fost cel mai puternic indiciu de până acum că OMS consideră încă teoria scurgerilor de laborator, în ciuda experților săi că acest lucru este puțin probabil, relatează Imogen Foulkes de la BBC de la Geneva.

Speculațiile despre o scurgere la Institutul de Virologie din Wuhan – unul dintre cele mai importante laboratoare de cercetare a virusului din China – au început anul trecut și au fost propagate de fostul președinte american Donald Trump care a retras și SUA din Organizația Mondială a Sănătății

 

Mai multe documente secrete arată faptul că autoritățile comuniste au gestionat greșit pandemia de COVID19

În trecut, mai multe documente secrete au arătat faptul că autoritățile comuniste din China ar fi gestionat în mod eronat pandemia de COVID-19. Oficialii chinezi au oferit lumii date mai optimiste decât au avut acces intern. Sistemul Chinei a durat în medie 23 de zile pentru a diagnostica pacienții confirmați, iar eșecurile testării au însemnat că majoritatea au primit rezultate negative până pe 10 ianuarie.

Cifra nedezvăluită anterior se numără printre un șir de dezvăluiri cuprinse în 117 pagini de documente divulgate de la Centrul Provincial Hubei pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, partajate și verificate de CNN.