Cercetătorii sunt optimisti in privinta tratamentelor pentru COVID-19
Optimism in privinta tratamentelor pentru COVID-19! COVID-19 lansează un atac multipronged asupra corpului uman, provocând complicații care variază de la forme ușoare până la simptome letale.
Tratamentul final este un vaccin, care ar putea oferi imunitate coronavirusului. Dar, din moment ce niciun vaccin nu va fi 100% eficient, a înțelege modul în care se poate trata cel mai bine COVID-19 este esențial, în special la persoanele cu boli de inimă, diabet, obezitate și alte afecțiuni care cresc riscul de îmbolnăvire severă.
„Facem progrese printr-o colaborare extraordinară”, a spus dr. Judith Currier, șefa diviziei de boli infecțioase din Școala de Medicină David Geffen de la Universitatea din California, Los Angeles. Deja, a spus ea, au existat studii promițătoare despre Remdesivir, care împiedică replicarea virusului, și dexametazona, un steroid care ajută la combaterea inflamației.
Optimism in privinta tratamentelor pentru COVID-19
Majoritatea tratamentelor potențiale pot fi împărțite în trei categorii: agenți antivirali, anticorpi și agenți antiinflamatori.
Antiviralele împiedică virusul să ne atace și să se răspândească printre celulele din corp, a declarat dr. Binita Shah, profesor asistent de medicină și director asociat de cercetare pentru laboratorul de cateterism cardiac la NYU Langone Health din New York. Anticorpii – fabricați sau recoltați sintetic de la oameni care s-au recuperat de boală – ajută la apărarea naturală a organismului. Iar antiinflamatoarele acționează pentru a controla daunele atunci când COVID-19 stimulează răspunsul imunitar al organismului în hiperdrive.
Shah este concentrat pe acea ultimă categorie. Ea și colegul său Dr. Michael Pillinger analizează modalități de utilizare a unui medicament vechi, colchicina, în moduri noi.
Când a izbucnit pandemia, au realizat că colchicina, un medicament pentru guta de lungă durată, poate fi utilă în combaterea nu numai a inflamației, ci, indirect, a coagulării excesive pe care COVID-19 le poate provoca. Au făcut echipă cu cercetători canadieni de la Centrul de Cercetare al Institutului Heart Heart din Montreal, la studiul COLCORONA, care va analiza aproximativ 6.000 de persoane cu COVID-19. Ea speră să aibă rezultate până în octombrie.