Olena Zelenska, Prima Doamnă a Ucrainei, a trimis un mesaj emoţionant României
Olena Zelenska, Prima Doamnă a Ucrainei, a transmis, sâmbătă, un mesaj în care a mulțumit românilor, dar și altor națiuni, pentru că i-au primit pe refugiații ucraineni.
„Nu așa și-a imaginat Ucraina integrarea în Europa…”, a spus soția lui Volodimir Zelenski.
Prima Doamnă a Ucrainei mulțumește României
„Polonia, Slovacia, România, Ungaria și Republica Moldova s-au arătat nu doar ca vecini la graniță, ci ca popoare cu adevărat frățești.
Vă mulțumim că ați acceptat ucrainenii ca pe ai voștri. Desigur, nu așa și-a imaginat Ucraina integrarea în Europa…
Dar încălziți și salvați, cu siguranță se vor întoarce acasă. Cu căldura voastră în inimi”, a transmis Olena Zelenska pe Facebook, potrivit Ambasadei Ucrainei în România.
Anterior, ea a vorbit despre ororile războiului, punând accent pe suferința teribilă prin care trec copiii:
„Dar poate că lucrul cel mai înfiorător şi mai îngrozitor al acestei invazii sunt pierderile în rândul copiilor. Alice, de opt ani, care a murit pe străzile din Ohtîrka în timp ce bunicul ei încerca s-o protejeze. Sau Polina, din Kiev, care a murit în bombardament, alături de părinţii ei. Arsenii, de 14 ani, a fost lovit la cap de bucăţi de moloz şi nu a putut fi salvat pentru că ambulanţa nu a putut ajunge la timp din cauza incendiilor puternice”.
Și vicepreședinta SUA a mulțumit României pentru că a primit refugiați ucraineni
Vineri, aflată în vizită în București, vicepreședinta SUA, Kamala Harris, a ținut să mulțumească românilor pentru curajul și generozitatea de care au dat dovadă.
„România a fost absolut extraordinară prin generozitatea și curajul pe care l-a arătat în acest moment. Am văzut cum ați primit refugiați și știm foarte mult greutățile pe care le întâmpinați geografic și ați dovedit atât de mult curaj”, a spus Harris.
Potrivit ONU, peste 2,5 milioane de oameni au fugit din Ucraina de când a început războiul. 1,5 milioane de oameni au plecat din Ucraina spre Polonia și aproximativ 225.000 spre Ungaria. Totodată, au existat și 176.000 de persoane care au fugit în Slovacia și 282.000 de persoane care au mers către alte țări.