O tânără profesoară ar fi murit după vaccinarea anti-Covid. Ce sumă vor primi acum părinţii săi drept despăgubire
O profesoară de 32 de ani a încetat din viață la scurt timp după vaccinarea anti-Covid. Acum, părinții tinerei vor primi pagube materiale, iar suma este una impresionantă.
Guvernul italian este obligat să ofere familiei tinerei profesoare aproximativ 77.000 de euro.
O tânără profesoară ar fi murit după vaccinarea anti-Covid
Tânăra profesoară, Francesca Tuscano, din Genova, Italia, s-a stins din viață pe data de 4 aprilie anul trecut. Femeia se vaccinase împotriva COVID-19 cu un vaccin de la compania AstraZeneca. Se pare că imediat după vaccinare a avut o reacție adversă foarte rară și severă la serul împotriva virusului SARS-CoV-2. Acum, la un an de la moartea tinerei, părinții săi pot pot primi daune materiale imense.
Cauza morții tinerei profesoare din Italia a fost tromboză cerebrală, ba chiar unul din cele mai rare cazuri. Cuantumul despăgubirilor de stat a fost estimat la aproape 77.000 de euro. Tânăra profesoară s-a vaccinat pe 2 aprilie 2021.
„Decesul pacientei poate fi asociat în mod rezonabil cu efectele adverse ale vaccinului anti-Covid-19”, au declarat medicul legist Luca Tajana și hematologul Franco Piovella.
Francesca Tuscano a murit după doar două zile de la vaccinare. A fost găsită de părinţii săi,inconștientă, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a o salva. Dacă familia tinerei va urma procesul legal pentru acordarea banilor, guvernul italian este obligat să le ofere aproximativ 77.000 de euro.
Tromboza sinusurilor venoase cerebrale (CVST) este un tip de cheag de sânge rar care se formează în sinusurile venoase din creier, cheagul putând bloca sângele din creier în drumul său spre inimă, iar când se întâmplă acest lucru, celulele sanguine se pot rupe de la presiune. Astfel, medicii spun că acest lucru poate provoca o hemoragie, un tip de accident vascular cerebral care provine din sângerare internă.
În România a început vaccinarea cu doza patru
Amintim că în data de 16 mai 2022, vaccinarea cu doza patru a început, în România. Cetăţenii se pot imuniza împotriva noului coronavirus în centrele existente deja sau la medicii de familie. Doar persoanele cu vârsta de peste 18 ani pot beneficia de cea de-a patra doză de vaccin anti-Covid-19 de la Pfizer.
„Începând de luni o să putem face şi în România doza a patra de vaccin. De fapt, este a doua doză de booster. (…) Se va putea face atât în centrele de vaccinare existente, cât şi la medicii de familie. Însă un element care este extrem de important – vaccinarea se face la cerere, numai pentru cei care îşi doresc. Nu este o cerere care trebuie făcută. Se prezintă pur şi simplu într-un centru de vaccinare cei care doresc. Am primit solicitări de la oamenii care îşi doreau să facă doza a patra de vaccin”, a afirmat Andrei Baciu, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, în urmă cu doar câteva zile.
Cu toate acestea, foarte mulţi români încă sunt sceptici şi se întreabă de ce și-ar mai face a 4-a doză, ce protecție le oferă și la ce este utilă, și totuși, în momentul de faţă, România are nu mai puţin de 21 de persoane care s-au vaccinat deja cu doza 4. Cei care au făcut deja acest lucru, au făcut-o în baza unei recomandări clare din partea unui medic. Bineînțeles că vorbim despre pacienți cu diverse afecțiuni oncologice, cu stadii avansate de boală, cu sau fără tratament activ, fie că discutam de radioterapie sau chimioterapie, pacienți post-transplant.
Reamintim, o tânără profesoară de 32 de ani din Italia a încetat din viață la scurt timp după vaccinarea anti-Covid.