O studentă din Iași și-a deschis afacerea la care visa încă din copilărie: „Primul proiect lansat a fost făcut în colaborare cu un poet din India” – GALERIE FOTO
Ramona Cojocaru, o studentă din Iași, în vârstă de 36 de ani, și-a deschis afacerea la care visa de mult timp cu fonduri europene obținute prin programul „Educație și profit”
Programul este organizat de Fundația Corona în parteneriat cu Universitatea pentru Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași și Camera de Comerț și Industrie a Județului Iași.
O studentă din Iași și-a deschis afacerea la care visa încă din copilărie
Ramona Cojocaru este muzician și a deschis studioul de înregistrare „Thymecat Recordings” în cartierul Păcurari. A accesat suma de 40.000 de euro, bani nerambursabili, datorită programului „Educație și profit”, organizat în parteneriat cu Universitatea pentru Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași.
Aceasta a urmat toate studiile universitare în cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, iar în 2021, când urma studiile doctorale, a decis să concureze în cadrul proiectului care i-a oferit șansa de a-și înființa propria afacere.
„Am aplicat pentru proiect când urmam studiile doctorale în cadrul Universității Naționale de Arte «George Enescu» Iași, respectiv eram în primul an. Cu ajutorul finanțării de 40.000 de euro am deschis un studio de înregistrare în cartierul Păcurari”, a transmis Ramona Cojocaru.
Prima piesă înregistrată în studio are versurile scrise de un poet din India
Primul proiect realizat în cadrul studioului „Thymecat Recordings” a fost făcut în colaborare cu un poet indian, respectiv Jairam Chawan, pe care muzicianul Ramona Cojocaru l-a cunoscut în perioada pandemiei. Acesta a scris versurile melodiei „Prayers of Togetherness”, iar interpretarea a fost făcută de un cor format din copii și femei din Iași.
Melodia se bazează pe versurile activistului social și de mediu Jairam Chawan, un adevărat cetățean global, care a pornit un vechi poem indian (shloka) în care se spune că „Lumea e o singură familie”. Această idee rămâne în actualitate, punând accentul pe gândirea globală, într-un gest de solidaritate și responsabilitate, adresându-se unor subiecte sensibile cum ar fi pacea, schimbările climatice, dezvoltarea durabilă și acceptarea diferențelor.
„Primul proiect lansat a fost făcut în colaborare cu un poet din India, Jairam Chawan, pe care l-am cunoscut în cadrul unui proiect online în perioada pandemiei. El a scris versurile, am avut sesiuni creative în care ne-am întâlnit online, iar piesa a fost înregistrată, chiar în acest studio, de către un cor de copii. Serviciile oferite sunt creație, producție, înregistrare, interpretare”, adaugă Ramona Cojocaru, studenta din Iași care a deschis afacerea la care visa încă din copilărie.