O studentă a transformat țesăturile vechi ale bunicii într-o afacere de succes. Clienții din Iași vor ceva deosebit. „Sunt realizate într-un singur exemplar, fără posibilitatea replicării” – FOTO
Mia Rentea, în vârstă de 23 de ani, a transformat țesăturile vechi ale bunicii în piese vestimentare unicat. Ieșenii sunt printre cei mai fideli clienți. Comandă ținute unice și le recomandă prietenilor. Mia Rentea a fost studentă la Design Vestimentar, iar de la transformarea pasiunii într-o afacere a fost un pas
Mia Rentea este una dintre tinerele care au reușit să dezvolte, într-un timp scurt, o afacere de succes. A transformat țesăturile vechi ale bunicii în piese vestimentare unicat.
„Atelierul este deschis recent. În aprilie împlinește un an mutarea propriu-zisă de acasă într-un spaţiu dedicat exclusiv creaţiei. Croitoria, designul, arta, acestea erau preocupările mele şi înainte de această mutare, fiind studentă la Design Vestimentar. Transformarea pasiunii într-un business a reprezentat un pas firesc în evoluţia mea, ideea unui atelier şi, implicit, a unui brand era încă din liceu pe lista obiectivelor mele.
Tot ce am investit şi investesc în continuare sunt fonduri proprii. Pot spune că în acest moment deţin şi menţin businessul din toate punctele de vedere. Toate produsele marca «De La Bunica» sunt realizate într-un singur exemplar, fără posibilitatea replicării, tocmai prin prisma materialelor în cantitate limitată”, susține Mia Rentea, originară din Râmnicu-Vâlcea.
Mia a transformat țesăturile vechi ale bunicii în piese unicat
Produsele sale se vând atât în Iași, cât și în alte zone din țară.
„Primul produs a fost o jachetă realizată din câteva carpete decorative, în combinaţie cu piele eco albastră, rezultatul final având o uşoară tentă Boho-Rock, şi a ajuns la o domnişoară cu un stil unu la unu cu estetica jachetei. Momentan, clienţii propriu-zişi sunt doar din România, dar engagement-ul de pe social media a început deja să treacă de graniţe. Aş putea spune că sunt 50/50.
Am avut şi persoane care în urma postărilor au dorit să vină fizic în atelier pentru a achiziţiona sau a comanda un produs. În acest moment, tipologia clienţilor este foarte bine definită, absolut toţi au interese sau preocupări din spectrul artistic, fie că sunt artişti la rândul lor sau doar entuziaşti. Momentan reprezint un «one man show», mă ocup de tot ce ţine atât de partea de business, cât şi de partea creativă, de manufactură”, mai spune Mia Rentea.
O altă tânără din Iași care face cămăși tradiționale este Anda Suman.
Piesele vestimentare se fac doar pe comandă
Clienții plătesc câteva sute de lei pentru piesele vestimentare unicat care se fac numai pe comandă.
„În funcţie de complexitate şi materie primă, manufactura poate dura între o zi şi 4 zile. Am început cu ţesături primite de la bunica mea, însă acum am toate bunicile cunoscuţilor pe post de «furnizori», iar recent am început să achiziţionez şi din mediul online atât ţesături tradiţionale, lucrate manual, cu o vechime considerabilă, cât şi altele, doar vintage”, mai spune Mia Rentea.
O altă afacere de succes din Iași este a unor tineri care au deschis un aprozar.
Pe de altă parte Mia Rentea a transformat țesăturile vechi ale bunicii și spune că vrea să dezvolte afacerea.