O studentă a dat lovitura cu afacerea pe care a înființat-o cu fonduri europene: „A venit ca o gură de aer pentru locuitorii din zonă” – GALERIE FOTO
Adriana Sardariu, studentă în Iași, în vârstă de 45 de ani, a dezvoltat o afacere de succes cu fonduri europene obținute prin programul „Educație și profit”. Programul este organizat de Fundația Corona în parteneriat cu Universitatea pentru Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași și Camera de Comerț și Industrie a Județului Iași
Adriana Sardariu este profesoară de educație fizică și a dat lovitura cu afacerea din domeniul medical, mai exact un cabinet de recuperare medicală. A accesat suma de 40.000 de euro, bani nerambursabili, cu care a achiziționat echipamente, însă a făcut și o investiție proprie, de 30.000 de euro, pentru amenajarea spațiului.
Adriana Sardariu și-a deschis afacerea la care visa de mult timp cu fonduri europene
Femeia a urmat studiile de licență în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport, aceeași specializare, a continuat cu două mastere, unul în Psihologie și altul în kinetoterapie, iar în prezent este studentă în anul doi la Facultatea de Educație fizică și Sport, specializarea Kinetoterapie și motricitate specială.
Este profesoară de educație fizică și sport, iar în anul 2022, când urma studiile masterale în Kinetoterapie, a aplicat pentru accesarea unor fonduri europene în cadrul proiectului „Educație și profit!”, iar cu finanțarea obținută a reușit să deschidă cabinetul de recuperare medicală „Kinefit” în orașul Negrești, județul Vaslui.
„Am aplicat pentru acest proiect în anul 2022 și am reușit să obțin suma de 40.000 de euro, bani care m-au ajutat la deschiderea cabinetului de recuperare medicală «Kinefit» din orașul Negrești, județul Vaslui. Sunt profesoară de educație fizică și sport și de-a lungul timpului am întâlnit tot felul de patologii pe care nu le cunosc, din acest motiv am și ales să urmez studiile de licență în Kinetoterapie, pentru a aprofunda cunoștințele.
Am studii de licență în Educație Fizică și Sport și două mastere, unul în Psihologie și unul în Kinetoterapie. Negrești fiind o zonă defavorizată, am constatat că locuitorii zonei trebuiau să parcurgă o distanță destul de lungă pentru a beneficia de astfel de servicii. Inițial nu aveam contract cu Casa de Asigurări de Sănătate și costurile pentru recuperarea medicală erau destul de mari. Am făcut demersurile necesare și am început să lucrez cu Casa de Asigurări”, declară Adriana Sardariu.
În zona unde este deschis cabinetul de recuperare medicală nu există astfel de servicii
Orașul Negrești din județul Vaslui este o zonă slab deservită de servicii de recuperare medicală, iar cabinetul „Kinefit”, deschis de Adriana Sardariu, a venit ca o gură de aer pentru locuitorii zonei.
Sunt oferite servicii atât din zona de recuperare medicală, gimnastică și recuperare medicală, reabilitare medicală prin kinetoterapie în educare și reeducare funcțională, masaj și reflexoterapie, cât și din zona de consiliere pentru îmbunătățirea și menținerea unui stil de viață sănătos, consiliere psihologică, terapie motivațională, program de nutriție și dezvoltare personală.
„Zona Negrești și împrejurimi este, în general, o zonă slab deservită de servicii de bază, în special servicii medicale sau adiacente. La nivelul orașului Negrești și împrejurimi, persoanele interesate de accesarea serviciilor de sănătate și a celor similare serviciilor propuse de noi sunt nevoiți să se deplaseze spre centrele urbane care concentrează astfel de servicii, Iași și Vaslui, ceea ce implică deplasare la 40-60 km de domiciliu, iar implementarea acestui proiect în această zonă a venit ca o gură de aer pentru aceste persoane”, adaugă Adriana Sardariu.
Prin obținerea finanțării nerambursabile de 40.000 de euro, Adriana Sardariu a reușit să achiziționeze echipamentele de ultimă generație, necesare cabinetului, însă a făcut și o investiție proprie, în valoare de 30.000 de euro, cu care a amenajat spațiul.
„Investiția de amenajare a spațiului a fost contribuție proprie, aproximativ 30.000 de euro, atât de mult am crezut în visul meu, iar cu finanțarea nerambursabilă de 40.000 de euro am achiziționat aparatură de ultimă generație. Cifra de afaceri pe patru luni este de 200.000 de lei, sunt șapte angajați, atât din județul Vaslui, cât și din Iași, care fac naveta zilnic. Suntem aglomerați când vine vorba de programări și, din acest motiv, personalul este unul mai mare, ba chiar intenționez să mai angajez doi oameni. Pacienții sunt din Iași, Vaslui și Piatra Neamț, sunt mulți bătrâni, dar și mulți copii.
Am fost luați prin surprindere pentru că merge foarte bine cabinetul”, mai spune Adriana Sardariu în legătură cu afacerea deschisă cu ajutorul fondurilor europene.