O profesoară le-a dat elevilor un test online la ora 22.41: Aveţi la dispoziţie 15 minute să-l rezolvaţi
Scoala online are paradoxul ei în România. O profesoară din București le-a dat elevilor un test fulger. Nu este nimic neobişnuit aici, doar că dascălul le-a cerut elevilor la ora 22.41 să rezolve, în 14 minute, un test pe motiv ca elevii nu au note destule.
S-a întâmplat în Bucureşti, iar în centrul întâmplării se afla un cadru didactic de la Colegiul Economic ” Hermes” unde o profesoară de economie a stârnit o revoltă în rândul elevilor după ce s-a hotărât să dea un test la o oră târzie.
Motivaţia profesoarei: Nu sunt note suficiente
Profesoara de economie din cadrul Colegiului Economic şi-a motivat decizia prin lipsa numărului suficient de note pe care elevii ei le au la materia menţionată mai sus. Aceasta şi-a adus aminte la ora 22.41 ca elevii suferă la capitolul note şi a decis să le dea un test fulger cu rezolvare în 15 minute
„Având în vedere că toată lumea trebuie să aibă 3-4 note, vă rog pe toţi să daţi testul online, accesând linkul de mai jos. Fiind contra cronometru, aveţi la dispoziţie 15 minute. Succes!” – este mesajul primit de elevi.
Elevii au reacţionat negativ la postarea publicat de respectivul cadru didactic şi s-au plâns către conducere. Aceştia au susţinut că nu este normal ca un profesor să dea o testare la o oră atât de târzie şi mai ales cu un timp atât de mic destinat rezolvării problemelor din test.
Monica Anisie a oferit un răspuns pe Facebook
Câţiva elevi care s-au arătat revoltaţi de situaţia apărută şi care i-au reproşat profesoarei oră târzie a testării i-au scris pe Facebook, ministerului Educaţiei. Totuşi, oficialii ministerului au decis să nu creadă ceea ce au afirmat elevii, spunând faptul că, cel mai probabil, testul este dat rezolvării pentru ziua următoare. În schimb, un elev i-a dovedit subsecretarului de stat în Ministerul Educaţiei, Jean Badea, faptul că deja unul dintre elevi a şi primit notă pentru testul dat la ora 22.41.
Jean Badea, subsecretar în Ministerul Educaţiei, a reacţionat pe Facebook: „Sunt 15 minute din momentul în care fiecare elev pornește testul. Presupun că este vorba despre un test care urma să fie susținut ziua următoare”, a fost comentariul lui Badea lăsat pe Facebook.
În replică, Alexandru Rădulescu, fost preşedinte al Asociaţiei Elevilor din Bucureşti, i-a trimis o fotografie cu nota obţinută de unul din elevi, 7, semn că testul a fost făcut chiar atunci de elevi.
Paradoxul şcolii online: Unii au parte de prea multă, alţii deloc
Școala online înregistrează încă un paradox. În timp ce în cazul de fată se poate observa că elevii au parte de ore chiar şi în miez de noapte, mii de alţi elevi nu au parte deloc de cursuri. Se întâmpla în România anului 2020, în localităţile rurale ale patriei.
Dreptul la educaţie este practic inexistent pentru persoanele la care nu au ajuns tabletele gratuite şi care nu au posibilităţi să îşi cumpere.
Luăm exemplul doar unui singur judeţ din România, iar cifrele nu sunt deloc liniştitoare pentru viitorul copiilor din România. În judeţul Gorj sunt peste 3000 de elevi care nu pot învăţa online pentru că nu deţin mijloacele tehnice şi nici nu şi le permit să le cumpere. Aceştia sunt condamnaţi la o viaţă în care un viitor prosper pare o utopie.
Ei sunt copiii României care au fost uitaţi de autorităţile centrale care se laudă cu statistici care mai de care mai pompoase, aceleaşi autorităţi care au afirmat faptul că, dacă nu ai curent electric pentru a deschide laptopul, poţi folosi televizorul (Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a comis o nouă gafă. Aceasta le recomandă cu seninătate elevilor care trăiesc în gospodării fără curent electric și care nu pot folosi gadget-uri, să privească emisiunile de tele-școală de la postul de televiziune TVR. detalii aici despre gafă)