O nuntă din Maramureș, cu 1200 de invitați, noua senzație de pe internet. “Sunteți datori pe viață!”

de: Cezar Bulgaru
12:26, 30 iul. 2024

O nuntă din Maramureș, cu 1200 de invitați, a ajuns virală pe internet. O tiktok-eriță face senzație cu un clip postat de la petrecerea sa. Aceasta a avut parte de o nuntă tipic maramureșeană, cu 1200 de invitați, toți îmbrăcați în straie populare.

Dacă în Maramureș este normal să ai o petrecere cu sute, chiar mii de invitați, în restul țarii aceasta pare o extravaganță. Așa că cei care au vizionat clipul și-au exprimat uimirea și au glumit pe seama nunții uriașe.

O nuntă din Maramureș ,cu 1200 de invitați, a ajuns virală

În decurs de 24 de ore, videoclipul cu nunta maramureșeană a adunat peste 700.000 de vizualizări. Mireasa a scris: „Mulțumesc, Doamne! A fost o nuntă splendidă! Suntem recunoscători din toată inima pentru cei mai minunați invitați – 1200”. În videoclip, se pot vedea petrecăreții, fie la masă, fie dansând în mijlocul horelor, toți îmbrăcați în alb.

“Mi-a trebuit share location să ajung la masă”, a glumit un tiktoker.

“Un fel de Zilele Comunei.”

“Întrebarea mea este mirii îi cunosc pe toți cei 1200? Frumos, nimic de spus”.

“Am zis că e filmare de la Beach Please”.

“Legenda spune că Selly a fost organizator”.

“Tre’ să-mi pun GPS să dau de soț prin sala asta.”

“De azi încolo mergeți toată viața la nunți”.

“10 ani de acum încolo o să mănânci în fiecare weekend 3 sarmale cu 300 de euro!”

“Dacă pierzi copilul pe acolo nu îl mai cauți, faci altul…”

“Bănuiesc că invitațiile le a trimis primăria, că tot avea adresele tuturor”, au glumit internauții.

Ce obiceiuri sunt întâlnite la nunțile din Maramureș

În Maramureș, nunțile sunt evenimente de mare importanță, pline de tradiții și obiceiuri care reflectă bogăția culturală a regiunii. Iată câteva dintre obiceiurile și tradițiile caracteristice nunților din Maramureș:

1. Ritualul „Îmbrațisării” miresei

În anumite zone din Maramureș, mireasa este „îmbrățișată” de mai multe persoane înainte de plecarea spre biserică. Acest ritual simbolizează protecția și sprijinul comunității.

2. „Rădăcina nuntii”

Înainte de petrecerea propriu-zisă, există tradiția ca mireasa și mirele să planteze o „rădăcină” (de obicei un copac mic sau un arbust) în curtea casei lor sau a părinților. Această acțiune simbolizează începutul unei vieți noi împreună și dorința de a avea o familie prosperă.

3. „Părul miresei”

Mireasa își lasă adesea părul liber, fără a-l coafa în mod tradițional. După ceremonie, părul ei este împletit de către o femeie din familie sau de către o „bătrână înțeleaptă”, care oferă binecuvântarea și protecția necesară pentru viitorul cuplului.

4. Împărțirea „boilor””

În unele sate, la finalul petrecerii, se organizează un joc special în care „boii” (băieți costumați în animale) sunt împărțiți între invitați. Fiecare „boi” aduce noroc și prosperitate celor care îl primesc.

5. „Părintele miresei”

Înainte de nuntă, tatăl miresei poate organiza o ceremonie specială în care oferă fiicei sale simbolic un „dar” important, precum un obiect de valoare sau o bijuterie. Acest dar este menit să reprezinte binecuvântarea și sprijinul părintelui pentru viitoarea căsnicie.

O tiktok-eriță a publicat recent un clip video cu nunta ei, din Maramureș, unde a avut 1200 de invitați. Videoclipul a ajuns repede viral în mediul online și a stârnit fel și fel de reacții.