O nouă gafă făcută de Klaus Iohannis la ceremonia de premiere a sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice
Pseudo președintele României, Klaus Iohannis, a găzduit o ceremonie de premiere a sportivilor care au obținut medalii la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris.
În cadrul discursului său, mutul de la Cotroceni a făcut o nouă greșeală majoră, folosind termenul „comemorarea de astăzi” în loc de „ceremonia de astăzi”.
O nouă gafă făcută de Klaus Iohannis
Ar trebui ca lui Iohannis să îi transmită consilierul său că a făcut o nouă gafă impardonabilă. Conform DEX, „comemorare” se referă la o „ceremonie care evocă amintirea unei persoane sau a unui eveniment important”.
Ulterior, în transcrierea oficială a discursului, publicată pe site-ul Administrației Prezidențiale, termenul „comemorare” a fost înlocuit cu „ceremonie”, indicând faptul că și echipa de la Palatul Cotroceni a observat eroarea președintelui.
”Comemorarea (sic!) de astăzi reprezintă fotografia de moment a multor ani de muncă din partea sportivilor, a unor generații tinere de oameni în sport, a unei istorii îndelungate cu multe bucurii, dar și cu provocări. Folosesc acest prilej pentru a face un apel la acțiune și la solidaritate în sport, pentru ca la Jocurile Olimpice și Paralimpice de peste patru ani să ne bucurăm de noi medalii și realizări de referință”, a transmis Klaus Iohannis.
Pseudo președintele României i-a medaliat pe sportivi după o lună
Președintele Klaus Iohannis și-a încheiat vacanța de vară și a părut hotărât să își reia atribuțiile obișnuite. Nici acum, spre finalul mandatului, nu se observă schimbări față de stilul său din ultimii 10 ani.
Ar fi fost de așteptat ca acești sportivi să fie felicitați imediat după încheierea competiției, acum o lună, dar Iohannis a ales să nu își întrerupă vacanța din august pentru acest eveniment.
Vă aducem aminte că la Jocurile Olimpice de la Paris, România a cucerit trei medalii de aur, patru de argint și două de bronz.
Medaliile de aur au fost obținute de echipajul de canotaj 8+ (format din Maria Magdalena Rusu, Roxana Iuliana Anghel, Nicoleta Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Geanina Radiș și Victoria Ștefania Petreanu), echipajul de dublu vâsle (Andrei Sebastian Cornea și Marian Florian Enache), precum și de David Popovici, la înot, în proba de 200 m liber.
Medaliile de argint au revenit Mihaelei Valentina Cambei la haltere (categoria 49 kg), echipajului de dublu vâsle ușoare (Gianina Elena van Groningen și Ionela Livia Cozmiuc), echipajului de dublu rame (Ioana Vrînceanu și Roxana Iuliana Anghel) și echipajului de dublu vâsle (Simona Geanina Radiș și Nicoleta Ancuța Bodnar).
Medaliile de bronz au fost obținute de David Popovici la înot, în proba de 100 m liber, și de Ana Maria Bărbosu la gimnastică artistică, la sol, după un apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).
La Jocurile Paralimpice, aurul a fost câștigat de Alexandru Bologa la para judo, iar Camelia Ciripan a obținut bronzul la para tenis de masă.