O nouă ediție a Romanian Creative Week la Iași, în perioada 20-30 mai 2022

de: Ana Crețu
14:28, 28 mart. 2022

În perioada 20-30 mai 2022, va avea loc un eveniment excepțional la Iași, Incantatio Mundi, Expoziția Centrală a celei de-a doua ediții a Romanian Creative Week, vine cu o resetare contemporană a artei, a designului, a meșteșugului și a arhitecturii. Aceasta va fi găzduită de Baia Turcească din Iași și de Grădina Botanică „Anastasie Fătu” – Transient Flora, la acest eveniment vor fi prezenți atât artiști din românia cât și din străinătate.

Incantatio Mundi va reuni la Iași atât artiști români, din țară sau stabiliți în diaspora, cât și artiști străini, din Germania, Spania, Danemarca, Norvegia, Singapore, Marea Britanie, Portugalia. La Baia Turcească din Iași, monument istoric construit la sfârșitul secolului XIX, vor fi expuse lucrările inedite ale mai multor artiști. Romanian Creative Week este organizat de Federația Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC), singura federație patronală reprezentativă la nivel național ce activează în sectorul Industriilor Creative din România.

Timp de 10 zile, Iașul va fi o platformă uriașă care aduce împreună tineri, experți și antreprenori ai industriilor creative

Cum va fi cea de-a doua ediție a Romanian Creative Week de la Iași

Incantatio Mundi va fi găzduită de Baia Turcească din Iași, monument istoric construit la sfârșitul secolului XIX

Timp de 10 zile, Iașul va fi o platformă uriașă care aduce împreună tineri, experți și antreprenori ai industriilor creative, pentru a chestiona stereotipuri, a descoperi ce trebuie schimbat și a trece dincolo de locuri comune. Mai simplu spus, pentru a da un restart abordărilor de până acum. Incantatio Mundi, Expoziția Centrală a celei de-a doua ediții a Romanian Creative Week, eveniment programat la Iași în perioada 20 – 30 mai 2022, vine cu noi idei contemporane din domeniul artei, a designului, a meșteșugului și a arhitecturii. Aceasta va fi găzduită de Baia Turcească din Iași, dar și de Grădina Botanică „Anastasie Fătu” – Transient Flora, înființată în 1856, fiind prima grădină botanică din România.

Evenimentul are drept scop principal facilitarea întâlnirii dintre tinerii pasionați de aceste domenii cu profesioniștii atât din țară, cât și din străinătate. Va fi un efort comun de promovare, dezvoltare și consolidare a industriilor creative. Tinerii vor fi provocați să-și folosească imaginația și să intre în superbe competiții de idei, legate de domeniile creative promovate la Iași.

Ca și la prima ediție Romanian Creative Week pregătește prezentări a creativității atât prin expoziții indoor, cât și outdoor. În cadrul evenimentului vor avea loc diverse activități, concursuri și intervenții arhitecturale, evenimente new media surprinzătoare, precum și workshopuri, show-uri de modă și extravaganțe culinare.

Expoziția va lansa, totodată, și o temă provocatoare de dialog între artiști și public: cum am vrea să arate viitorul?

În cadrul evenimentului vor avea loc diverse activități, concursuri și intervenții arhitecturale, evenimente new media surprinzătoare și show-uri de modă

La Baia Turcească din Iași vor fi expuse lucrările mai multor artiști

Romanian creative week are drept scop principal facilitarea întâlnirii dintre tinerii pasionați de aceste domenii cu profesioniștii atât din țară, cât și din străinătate

Curatoriată de KraftMade – artiștii Marlene și Alex Herberth, din Cincu, Transilvania, Incantatio Mundi va fi găzduită de Baia Turcească din Iași. Astfel, în cadrul evenimentului vor fi expuse lucrările artiștilor români care locuiesc în străinătate, dar capodoperele artiștilor din Germania, Spania, Danemarca, Norvegia, Singapore, Marea Britanie, Portugalia. Mircea Anghel este recunoscut mai ales pentru mesele sale iconice lucrate cu diverse elemente brute: lemn, piatră, sare, vin, apă, foc. Dinu Bodiciu, designer român care își împarte viața între Singapore și Marea Britanie, creațiile sale au ajuns să fie purtate chiar și de Lady Gaga și de Viktoria Modesta. Florin Magda, artist plastic și absolvent al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, având specializarea de sculptor în metal.

Artistul finlandez Mari Koppanen, care a studiat design vestimentar și de mobilier, abordează în creațiile sale subiecte etice, sociale și de mediu. Daniel Munteanu este un artist vizual specializat în artă fotografică, video, grafică 3D, mixed media, sound design. Sergio Roger, artist spaniol absolvent al Academiei de Artă din Berlin, unde a studiat sculptură și new media a avut privilegiul de a avea colecțiile incluse în Colección Norte de Arte Contemporáneo și Fundación Caja Madrid. Mulți artiști vor putea să își promoveze talentul prin intermediul evenimentului. În Grădina Botanică vor fi expuse lucrările Ilenei Sebe și ale Ioanei Vreme Moser, artistă româncă stabilită la Berlin, specializată în domeniul audio-vizual.

Publicul se va putea bucura la Romanian Creative Week de mai multe lucrări din domeniul: audio-vizual, design, lucrări din ceramică, tipar, sculptură și fierărie.