Prima pagină » Local » O instituție din România primește peste 800.000 de lei anual, fără să facă nimic. Petru Movilă: „Au furat premeditat românii”
O instituție din România primește peste 800.000 de lei anual, fără să facă nimic. Petru Movilă: „Au furat premeditat românii”

O instituție din România primește peste 800.000 de lei anual, fără să facă nimic. Petru Movilă: „Au furat premeditat românii”

20 mart. 2023, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

O instituție din România primește peste 800.000 de lei anual, fără să facă nimic. Autoritatea de Supraveghere Fiscală (ASF) pare să nu aibă nicio utilitate

Recent, Autoritatea de Supraveghere Fiscală a retras autorizația de funcționare a societății Euroins România, constatând indiciile stării de insolvență. Mai mult decât atât, consiliul a mai hotărât promovarea de către ASF a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment și numirea Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA) ca administrator interimar al societății. Astfel, FGA va administra și conduce activitățile asigurătorului și va adopta măsurile necesare pentru conservarea patrimoniului. Așadar, activitățile societății s-au suspendat de drept, iar mandatul FGA va înceta în momentul numirii unui lichidator judiciar.

O instituție din România primește peste 800.000 de lei anual, fără să facă nimic

Petru Movilă, președintele PMP și city managerul Iașului, trage un semnal de alarmă și susține faptul că PSD și PNL sunt direct răspunzători pentru situația creată în cadrul firmei de asigurări Euroins.

„Au furat premeditat românii și cu asigurările! Este un furt instituționalizat și, bineînțeles, organizat de statul român! În urma controalelor repetate făcute la Euroins s-a constatat clar că această companie are un management defectuos. Mergea din rău în mai rău, dar nu s-a luat nicio măsura, nici în ceea ce privește managementul defectuos, nici în cazul valorii mari a asigurărilor pe care oamenii au plătit-o pentru a-și asigura bunuri la Euroins.

Nu s-a întâmplat acest lucru pentru că atât statul român, cât și Ministerul de Finanțe au încasat taxe și impozite de la această societate pentru aceste valori ridicate de asigurare! Apogeul prostiei și bătăii de joc față de români vine și de această dată, când ASF a hotărât să aducă prețul asigurărilor la nivelul valorilor din 2022, în condițiile în care, un an de zile, românii au plătit asigurări la prețuri mărite.

Mai mult decât atât, PSD și PNL fură în mod organizat românii ca și în cazul facturilor la energie și gaz, doar pentru a avea bani să-și angajeze clientela politică, pentru a avea bani să-și mărească salariile lor în guvern, în parlament și în alte instituții publice. Se vede clar că PSD și PNL sunt mână în mână cu cei de la ASF, încât trebuiau schimbați și făcută o celulă de criză pentru rezolvarea acestei situații. Nu este prima data când o companie de asigurări dă faliment sub directa protecție a guvernării PSD și PNL”, a transmis Petru Movilă, președinte PMP și city managerul Iașului.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis retragerea autorizației firmei de asigurări

Consiliul ASF a decis să ridice autorizația companiei de asigurări Euroins, care intră, conform legii, în insolvență. De asemenea, de menționat este faptul că 2,5 milioane de români sunt asigurați la compania de asigurări. Guvernul va încerca stabilizarea prețurilor RCA la nivelul actual, care a fost deja ridicat cu 71 la sută în 2022, potrivit comunicărilor oficiale, „dar suma pe care statul o va plăti, din nou, pentru această nouă țeapă este uriașă”, au spus surse familiare cu decizia luată.

După scandalul iscat de creșterea tarifelor de referință RCA, ASF a anunțat, joi seara, plafonarea prețurilor RCA. Plafonarea prețurilor pentru 6 luni a mai fost anunțată în luna februarie, anul trecut, de ministrul PSD al Finanțelor, Adrian Câciu, după creșterea majoră a prețurilor RCA în urma falimentului City Insurance. Proiectul a fost însă abandonat. Adrian Câciu a anunțat, pe Facebook, decizia de plafonare pentru 6 luni a prețurilor RCA. Proiectul de Hotărâre de Guvern a fost publicat în aceeași zi, în data de 18 februarie, în dezbatere publică, acesta stârnind controverse și nemulțumiri de la transportatori, de la asigurători și brokeri.

Important de precizat este faptul că o instituție din România primește peste 800 de mii de lei anual, fără a face nimic pentru români. Cazul Euroins ar putea fi încă o dovadă a ineficienței ASF.

Comments are closed.

`
`